پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 21
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۱
گزارش موسسه جهانی مک‌کینزی (McKinsey) نشان می‌دهد که هوش مصنوعی مولد می‌تواند سالانه ۴/ ۴ تریلیون دلار به اقتصاد جهانی اضافه کند.
کد خبر: ۶۲۹۹۱

تیتر۲۰- بر اساس گزارش ۶۸ صفحه‌ای این موسسه، هوش مصنوعی مولد که ابزارهایی چون ChatGPT را در خود جای داده، می‌تواند با بر عهده گرفتن بسیاری از امور در آینده، موجب صرفه‌جویی ۶۰ تا ۷۰ درصدی زمان کارگران شود.
این مرکز همچنین اعلام کرد که نیمی ‌از مشاغل بین سال‌های ۲۰۳۰ تا ۲۰۶۰ توسط محصولات هوش مصنوعی و به صورت خودکار انجام خواهد شد. این در حالی است که مک‌کینزی قبلا پیش‌بینی کرده بود که بین سال‌های ۲۰۳۵ تا ۲۰۷۵، نیمی ‌از کارها توسط روبات‌های هوش مصنوعی انجام خواهد شد که حالا با گسترش و رشد افسارگسیخته این فناوری، پیش‌بینی خود را تغییر داد.

گزارش مک‌کینزی از معدود گزارش‌هایی است که تاکنون درباره تاثیرات بلندمدت هوش مصنوعی مولد روی اقتصاد منتشر شده است. این فناوری اخیرا مورد استقبال شرکت‌های سیلیکون ولی قرار گرفته و بسیاری از آنها، میلیاردها دلار روی این فناوری سرمایه‌گذاری کرده‌اند. به عبارتی دیگر، هوش مصنوعی مولد به یکی از موضوعات داغ این روزها تبدیل شده و تاثیر آن بر مشاغل و کسب‌وکارها نیز از سوی تحلیلگران مختلف به بحث و تبادل نظر گذاشته شده است. برخی از آنها معتقدند که این فناوری موجب بیکاری می‌شود و برخی نیز باور دارند که این ابزار می‌تواند افزایش بهره‌‎وری فردی را به دنبال داشته باشد.

هفته گذشته، گلدمن ساکس طی گزارشی اعلام کرد که هوش مصنوعی می‌تواند آشفتگی و اختلال در بازار کار را به دنبال داشته باشد و در این میان، ممکن است برخی شرکت‌ها بیش از سایرین، از مزایای این فناوری نوظهور بهره‌مند شوند.

در ماه آوریل، یکی از پژوهشگران موسسه فناوری ماساچوست-MIT-‌ گزارشی را منتشر و اعلام کرد که هوش مصنوعی مولد می‌تواند میزان بهره‌وری اپراتورهایی را که دارای سابقه و تجربه بسیار کمی ‌هستند، به میزان ۳۵ درصد افزایش دهد.

با این حال، برخی کارشناسان معتقدند که هنوز برای نتیجه‌گیری درباره اثرات و پیامدهای این فناوری کمی‌ زود است. دیوید اتور، استاد اقتصاد موسسه فناوری ماساچوست هشدار داد که هوش مصنوعی «آن‌طور که مردم ادعا می‌کنند، معجزه‌آسا نخواهد بود.» وی گفت: ما هنوز در مراحل آغازین این فناوری هستیم.

بر اساس گزارش مک‌کینزی، بخش قابل توجهی از ارزش اقتصادی هوش مصنوعی مولد، از کمک به کارگران در انجام خودکار کارهایشان در حوزه‌های مختلف چون خدمات به مشتریان، فروش، مهندسی نرم‌افزار و تحقیق توسعه ناشی می‌شود. لارینا لی، از پژوهشگران مک‌کینزی می‌گوید هوش مصنوعی مولد می‌تواند قدرت خارق‌العاده‌ای را برای کارگران ماهر ایجاد کند، چراکه می‌تواند محتوا را خلاصه و ویرایش کند.

در این گزارش همچنین به چالش‌هایی که رهبران حوزه فناوری و رگولاتورها در مواجهه با این فناوری برخورد خواهند کرد، از جمله نگرانی درباره محتوای تولید شده توسط این ابزارها که ممکن است گمراه‌کننده باشد نیز اشاره شده است./دنیای اقتصاد

 

ارسال نظرات
موضوعات روز