تیتر20 - این همایش با هدف بررسی چالشها، راهحلها و آخرین پیشرفتها در DT و صنعت 4.0 و 5.0 برگزار شد و متخصصان داخلی و سخنرانان بینالمللی به تبادل اطلاعات در این حوزه پرداختند. در این رویداد تفاهمنامهای مابین شرکت ارتباطات مبیننت و بنیان نوآوری هوش مصنوعی در رابطه با مشارکت در توسعه کاربردهای هوش مصنوعی منعقد شد. هدف از این همکاری، ایجاد چارچوبی برای بهرهگیری از تخصص، تجربه، دانش و ظرفیت هر دو طرف در زمینه ترویج فناوری هوش مصنوعی و تولید محصولات مبتنی بر آن است.
مبیننت بهعنوان یکی از بازیگران اصلی پیشرو در تحول دیجیتال صنایع و کسبوکارها، با هدف ایجاد همافزایی، تدوین نقشه راه تحول دیجیتال صنایع و ارائه خدمات یکپارچه و مطابق با نیاز مشتریان، سبد محصولات خود را در سه سطح ارتباطات مخابراتی و اینترنت اشیا، پلتفرم و نرمافزارهای مدیریتی مبتنی بر ابر و پشتیبانی و پایش ۲۴ ساعته توسعه داده است. مبیننت همچنین درصدد تکمیل سبد محصولات خود با سرویسهای هوش مصنوعی برای افزایش سطح هوشمندی، رقابتپذیری و تحول دیجیتال صنایع و کسبوکارها است.
تحول دیجیتال به همکاری شرکای تجاری نیاز دارد
مهدی غیناقی رئیس هیئتمدیره مبیننت در رابطه با ورود مبیننت به حوزه توسعه محصولات جدید گفت: «ما به دنبال این هستیم که اکوسیستمی متصل و یکپارچه از فناوریهای تحول دیجیتال در کشور ایجاد کنیم. صنایع و کسبوکارها با موضوعات جدیدی روبهرو شدند که فعالیتهای مبیننت در زمینه فناوری اینترنت اشیا میتواند به شرکتها و سازمانها برای کسب تجربه جدید و موفق کمک کند. هوش مصنوعی نیز یکی از محورهای اصلی تحول دیجیتال است اما باید به جایگاه قابلاطمینانی برای پیادهسازی برسد و این امر با همکاری شرکای تجاری و بازیگران این صنعت حاصل میشود.»
غیناقی ادامه داد: «تحول دیجیتال یک ضرورت برای سازمانها است؛ سازمانهایی که از فناوریهای نوین برای بهبود فرآیندها، خدمات و محصولات خود استفاده نکنند، خواسته یا ناخواسته از میدان رقابت خارج میشوند. همچنین تحول دیجیتال به کاهش هزینه تمامشده و بهبود بهرهوری کمک میکند. با هزینههای سرسامآور موجود، استفاده از فناوریهای جدید بهشدت مهم است و ما هم در همین راستا قدمهای موثری برداشتهایم. هدف ما از امضای این تفاهمنامه، تقویت و تکمیل توانمندیهای اکوسیستم است. چون دریافتهایم توانمندیهایی در کشور وجود دارد که میتوانیم با تجمیع، امکان ارائه سرویسهای حرفهای و تخصصی را بر اساس نیاز صنعت فراهم کنیم.»
اینترنت اشیا، راهکار هوشمندسازی صنایع
محمدرضا کامرانی، متخصص اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در مبیننت بهعنوان یکی از سخنرانان بخش تجارب عملی استفاده از هوش مصنوعی در صنعت فولاد و معدن، به تبیین نقش فناوریهای هوش مصنوعی در بهرهوری و پایداری این صنعت پرداخت و گفت: «یکپارچگی و همافزایی تحول دیجیتال را در پی دارد و قرار است از طریق فناوری IoT، دادهها از سنسورها جمعآوری شده و سپس به کمک لایههای بالا یا پایین پردازش و تحلیل شوند. وی کاربردهای اینترنت اشیا در معادن و صنایع معدنی را در مؤلفههایی همچون مدیریت تعمیرات، تخمین زمان و مکان خرابی، رصد و پایش تجهیزات و ماشینآلات، بهینهسازی آنلاین فرایند تولید، ایمنی، کنترل کیفیت، افزایش تولید و مدیریت انرژی دانست.»
کامرانی اضافه کرد: «آنچه در شرکت مبیننت پیرامون توانمندسازی تحول دیجیتال ایجاد کردهایم، شبکه شرکا، دانش یکپارچگی و راهکار سه سطحی است که در مبحث اول تدوین راهبرد و نقشه راه تحول دیجیتال، طراحی محصول بر اساس نیاز مشتری و توسعه محصول را دنبال میکنیم؛ در مبحث دوم یکپارچهسازی در سطح استراتژی، برنامه، پروژه، بودجه و فناوری را پیش میبریم و در مبحث سوم، ما در شرکت مبیننت سه لایه فیلد، شبکه و پلتفرم بالادست را دارا هستیم.»
در حاشیه اولین همایش بینالمللی تحول دیجیتال فولاد، معدن و صنایع معدنی، شرکتهای دانشبنیان به ارائه توانمندیهای خود در زمینه کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت و تحول دیحیتال پرداختند و فرصتی فراهم شد تا با تبادلنظر صاحبنظران داخلی و خارجی، چالشها و راهکارهای بهرهوری و پایداری صنایع فولاد و معدن در حوزه تحول دیجیتال بررسی شود./ روابط عمومی شرکت ارتباطات مبیننت