تیتر۲۰- مهندس امین صفری، معاون توسعه معادن و صنایع معدنی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در تشریح عملکرد شرکت، برنامههای توسعهای و میزان پیشرفت آنها، نحوه اداره هلدینگها، لزوم توجه به استخراج و استحصال عناصر نادر خاکی و…، ضمن اعلام مطلب فوق گفت: هلدینگ ومعادن با همین استراتژی، معاونت توسعه معادن و صنایع معدنی در هلدینگ را تشکیل و اقداماتی نظیر موارد ذیل را دنبال میکند:
وی در پاسخ به این سوال که شرکت توسعه معادن و فلزات در زمینه عناصر نادر خاکی تاکنون چه فعالیتهایی داشته، افزود: در خصوص عناصر نادر خاکی متاسفانه از لحاظ عیار در این حوزه کشور غنی نیست و عیاری که وجود دارد عمدتا از نرم جهانی فاصله دارد، لیکن این موضوع به ویژه در خصوص لیتیوم از طریق شرکت تجلی با توجه به محدودههایی که در اختیار دارند، درحال انجام مطالعات اولیه است و قاعدتا به عنوان یک موضوع قابل حصول نمیتوان آن را مطرح نمود و نیازمند مطالعات کامل است.
معاون توسعه معادن و صنایع معدنی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات معتقد است در حوزه عناصر نادر خاکی باید از شعارزدگی فاصله گرفت و در مقطع کنونی بایستی صرفاً مطالعات اکتشافی بهصورت جدیتر دنبال شود.
صفری درخصوص فضای کسبوکار در حوزه اکتشاف نیز گفت: در این زمینه مواردی قابل ذکر است که از آن جمله میتوان به نکات زیر اشاره کرد: بخشهای مهمی از قوانین موجود بهطور کامل اجرایی نمیشود که میتواند تحولی شگرف در حوزه اکتشاف ایجاد کند.
وی گفت: ماده ۵ قانون معادن ظرفیت بسیار مناسب و حتی به نوعی الزام به واگذاری محدودههای اکتشافی به بخشخصوصی است و سازمانهای دولتی را در صورت وجود متقاضی از ورود به این بخش منع میکند، درحالی که هم اکنون بخش قابل ملاحظهای از پهنههای اکتشافی مناسب کشور توسط نهادهای مختلف دولتی بلوکه است. همچنین آیین نامه اجرایی تبصره ۲ ماده ۳ در صورت اصلاح میتواند بخش بزرگی از پهنههای مناسب معدنی را آزادسازی و به چرخه معدنکاری کشور برگرداند.
معاون توسعه معادن و صنایع معدنی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات تاکید کرد که اصلاح بند ت ماده ۳۵ قانون رفع موانع تولید به دلیل تفاسیر متفاوت عامل و مانعی برای واگذاری محدودههای اکتشافی به بخشخصوصی شده است که اصلاح و شفافسازی آن میتواند تحول بزرگی در این راستا ایجاد کند.
به گفته صفری، از سوی دیگر ایجاد دیتابیس اکتشافی کشور توسط سازمان زمینشناسی و ایجاد دسترسی آزاد اطلاعات برای عموم نیز یکی از اصول اولیه در کشورهای پیشرفته در حوزه معدن است که از این منظر نیز نیازمند ایجاد زیرساخت و نیز تغییر دیدگاه هستیم.
معاون توسعه معادن و صنایع معدنی هلدینگ ومعادن در پایان ضرورت توجه به موضوع آموزش را یادآور شد و تصریح کرد که آموزش نیروهای متخصص حوزه اکتشاف و معدن از طریق ارتباط با متخصصان بینالمللی و انتقال دانش و تجربه یکی از نکات تقریبا فراموش شده این حوزه است که از ضروریات این حوزه به شمار میرود.