جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۲۰ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۷
کارشناسان و تحلیل گران معتقدند یکی از دلایل اصلی عدم فروش دولتی در روزهای اخیر به عدم مدیریت واحد در تیم اقتصادی دولت مرتبط است.
کد خبر: ۶۹۶۰۶

تیتر۲۰- ششمین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در روز جاری در شرایطی برگزار شد که هیچ یک از این اوراق فروش نرفت. همانطور که در جدول زیر مشخص است، چهار اوراق اراد 157، 158، 159، 160 که در حراج امروز عرضه شد، هیچ خریداری نداشت. 

لازم به ذکر است نرخ بازده تا سر رسید اوراق حراج امروز به ترتیب 28 درصد، 28.5 درصد، 28.7 و 29 درصد بود.

چرا اوراق عرضه شده خریدار نداشتند؟

در حراج ششم اوراق مالی اسلامی، نه از سوی بانکها و نه از سوی صندوق های فعال در بازار سرمایه هیچ خریدی صورت نگرفت. کارشناسان و تحلیل گران معتقدند یکی از دلایل اصلی عدم فروش این اوراق، عدم مدیریت واحد در تیم اقتصادی دولت و ناهماهنگی میان ارکان اقتصادی دولت در خصوص سیاست مالی و پولی است.

بررسی ها نشان می دهد در گذشته نیز چالش هایی که در خصوص فروش نرفتن اوراق دولتی به وجود می آمد با تعامل و همکاری بین بانک مرکزی و سایر بانک ها رفع می شد.

در همان مقطع در رسانه ها اعلام شد، بانک ها موظف شده اند بخشی از سپرده های خود را به صورت اوراق دولتی نگهداری کنند، این موضوع باعث شد تا علاوه بر تسهیل فروش اوراق دولتی، دولت نیز با کسری بودجه مواجه نشود. در واقع بانک مرکزی در آن زمان،  از یک سو با ملزم کردن بانک ها به خرید اوراق دولتی به پوشش کسری بودجه و تامین منابع مالی آن کمک می کرد و از سویی مانع افزایش غیر منطقی نرخ بازدهی اوراق می شد.

این در حالی است که به نظر می رسد فروش نرفتن اوراق دولتی در روز های اخیر، ریشه در ناهماهنگی تیم اقتصادی دولت دارد، چرا که به هر حال اتخاذ چنین سیاست هایی می توانست منجر به فروش رفتن اوراق عرضه شده شود. 

گفتنی است هم اکنون نرخ بازذدهی اوراق به 36 درصد رسیده و با نرخ های زیر 30 هیچ جذابیتی برای صندوق ها و بانک ها وجود ندارد./تسنیم

 

ارسال نظرات
موضوعات روز