پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 21
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۷
تیتر ۲۰ گزارش می‌دهد:
شرکت پروژه محور تجلی با اجرای پروژه‌ای بسیار مهم و تولید انبوه کنسانتره مونازیت و جداسازی ۱۵ عنصر ارزشمند  موفق به اجرای یک پروژه مهم و منحصر به فرد می‌شود که نقش به سزایی در تامین نیاز صنایع مهم و استراتژیک به همراه دارد.  
کد خبر: ۷۲۵۶۰

تیتر20-  شرکت تجلی از زیرمجموعه های شرکت توسعه معادن و فلزات است که توسعه با مدل پروژه محور را در دستور کار خود دارد. این نگاه باعث شد تا به بخش های مختلفی ورود داشته باشد و با سرمایه گذاری در این حوزه ها علاوه بر بهره برداری از ذخایر بتواند به فروش بسیار خوبی دست پیدا کند، زیرا اصولا این مجموعه براساس تقاضای بازار به ویژه بازارهای جهانی در حرکت است. 


حال یکی از پروژه های سودآور تجلی تولید انبوه کنسانتره مونازیت می باشد. درواقع این مجموعه پس از تولید آزمایشی، وارد فاز تولید نیمه صنعتی شده و با پیش بینی چالش های احتمالی و برنامه ریزی های لازم، بزودی وارد فاز تولید صنعتی خواهد شد. 


 کنسانتره مونازیت یک ماده معدنی فسفاتی حاوی عناصر کمیاب خاکی مانند گروه لانتانیدها، اسکاندیم، ایتریم و برخی عناصر دیگر است.


در نتیجه بهره برداری از این عنصر و تولید انبوه آن می تواند برای تجلی بسیار سودآور و بازگشایی برای ورود به تولید سایر محصولات بالا دستی گردد.


البته با توجه به منحصر به فرد بودن و اهمیت بالای این مجموعه با چالش های زیادی همراه است که توان فنی و مالی را می طلبد. دستیابی به کنسانتره مونازیت خود از مهمترین چالش های پی روی این مجموعه است.  در واقع برای تولید انبوه، باید با انجام آزمایش‌های دقیق و تولید آزمایشی، از امکان تولید محصول با کیفیت مطلوب و در مقیاس مورد نظر اطمینان حاصل شود. این کار کمک می ‌کند تا ریسک ‌های سرمایه ‌گذاری کاهش پیدا کند. 


در کنار تولید کنسانتره مونازیت این مجموعه موفق به جداسازی 15  عنصر ارزشمند شده است. این عناصر به تفکیک کاربرد هایشان به شرح زیر هستند:  


سریم (Ce): استفاده در تولید شیشه‌های مقاوم و کاتالیست‌ها.
لانتانیوم (La): در باتری‌های خودروهای هیبریدی.
نئودیمیوم (Nd): در تولید آهنرباهای قوی برای موتورهای الکتریکی.
پرازئودیمیوم (Pr): در ساخت آهنرباهای دائمی و آلیاژها.
گادولینیوم (Gd): در پزشکی، تصویربرداری MRI و صنایع هسته‌ای.
دیسپروزیم (Dy): افزایش قدرت آهنرباهای دائمی در موتورهای الکتریکی.
ایتریوم (Y): در تولید سرامیک‌ها و سوپرآلیاژها.
اسکاندیم (Sc): در آلیاژهای سبک برای صنایع هوافضا.
اربیوم (Er): در تولید فیبرهای نوری و تجهیزات لیزری.


نگاهی به کاربرد این عناصر نشان می دهد تجلی برای تولید این عناصر می تواند نقش بسیار مهمی را در توسعه صنعتی ایفا کند. این عناصر به دلیل کمیاب بودن و کاربردهای ویژه ‌ای که در صنایع پیشرفته دارند، بسیار مورد توجه هستند. شرکت‌ هایی مانند تجلی با استخراج و فرآوری این عناصر استراتژیک به توسعه صنایع الکترونیکی، انرژی‌های تجدیدپذیر، هوافضا و بسیاری صنایع دیگر کمک خواهند کرد.


درواقع حرکت تجلی به سمت حوزه عناصر استراتژیک نشان می دهد آن را به بازیگر اصلی توسعه صنعتی کشور و عدم وابستگی به واردات تبدیل می کند. از سویی دیگر با توجه به اینکه این  مجموعه جزو اولین های بخش خصوصی است که وارد این حوزه شده می تواند از نظر سهم بازار و تکنولوژی و همچنین ورود به پروژه های دانش بنیان به نوعی اقدامات انحصاری داشته باشد. 


موفقیت در این پروژه  نشان می دهد بخش خصوصی دارای اهلیت می تواند به توسعه حداکثری در بخش معدن و صنایع معدنی منجر شود. 

ارسال نظرات
موضوعات روز