تیتر20 - یکی از بانک های پیشروی کشور در زمینه تجهیز منابع بانک سینا است. این بانک، بنا دارد که متمایزترین بانک در ایفای مسئولیت اجتماعی از طریق توزیع عادلانه منابع قرض الحسنه باشد.
صورت مالی دوره منتهی به 31 شهریور سال 1403 نشان می دهد که این بانک، 97 هزار و 846 میلیارد و 784 میلیون و 600 هزار تومان سپرده جذب کرده است. در عوض 75 هزار و 40 میلیارد و 627 میلیون تومان انواع تسهیلات را پرداخت کرده است.
این ارقام نشان می دهد که بانک سینا 76.69 درصد سپرده هایی را که در بازار منابع جذب کرده است را در قالب تسهیلات توزیع کرده است. این میزان سپرده به تسهیلات، در بازار، عملکرد خوبی محسوب می شود. در نتیجه می توان گفت که سینا عملکرد خود را به عنوان بانکی متعهد به عملیات استاندارد بانکی، حفظ کرده است.
در نظام بانکی نسبت سپرده به تسهیلات پایین تر از 70 درصد، نشانگر عدم تمایل بانک به تسهیلات دهی است. چنانچه این عدد بالاتر از 87 درصد باشد، بیانگر تسهیلات دهی بی پشتوانه و خطرناک است.
صورت های مالی سال های گذشته بانک سینا نشان می دهد که این بانک نسبت سپرده به تسهیلات خود را در فاصله سال های 1401 تا شهریور 1403، بین 74.2 تا 81.7 درصد حفظ کرده است تا دچار ریسک های خطرناک نقدینگی نشود و در ضمن به بانکی که به اعطای تسهیلات اعتنا نمی کند، تبدیل نشود.
تراز عملیاتی مثبت و رشد پایدار منابع
اهمیت این عملکرد در بازار جذب منابع، اینجا روشن می شود که تراز عملیاتی بانک، مثبت است. تراز مثبت به این معنی است که درآمدهای ناشی از اعطای تسهیلات از سود پرداختی بابت سپرده ها جلو زده است. این خبر خوبی برای سرمایه گذاران نماد «وسینا» در بازار سرمایه محسوب می شود.
در عملکرد 5ماهه ابتدای سال جاری 4.9 همت درآمد ناشی از تسهیلات شناسایی شده، در حالی که 3.4 همت سود از بابت جذب سپرده، پرداخت شده است. در نتیجه تراز عملیاتی بانک به مثبت 1.5 همت رسیده است. مقایسه این داده ها با مدت مشابه در سال گذشته، رشد 61 درصدی را جلوه گر می سازد.
همچنین، صورت مالی دوره منتهی به 31 شهریور سال 1403 نشان می دهد که رشد خوبی را در عملکرد شرکت (رشد منابع و رشد تسهیلات) شاهد هستیم. میزان رشد منابع در این دوره به 21 درصد می رسد.
انتظار می رود که رشد منابع در سال جاری نسبت به سال گذشته افزایش یابد چرا که راهبرد بانک سینا، اعمال سیاست رشد یابنده در جذب منابع است. این بانک، سال گذشته، 38 درصد رشد در منابع خود شاهد بود.
جهش چشمگیر در مانده سپرده ها
نکته دیگر در عملکرد بانک سینا در زمینه منابع، حفظ رویکرد رشد یابنده در زمینه مانده سپرده های سرمایه گذاری است. در صورت های مالی سال جاری، این بانک انتظار دارد که مانده سپرده ها نسبت به سال گذشته، 42 درصد رشد کند.
در سال 1402 میزان مانده سپرده های سرمایه گذاری نسبت به سال پیش از آن، 36 درصد رشد کرده است. در 6 ماهه ابتدای سال جاری هم مانده سپرده ها، نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 20 درصد رشد کرده است.
در کل، عملکرد سینا در جذب منابع و نگه داشت آنها در مانده سپرده ها، تراز عملیاتی و افزایش سرمایه آتی، خبرهای خوبی برای سرمایه گذاران محسوب می شود. وسینا افزایش سرمایه 35 درصدی را در نظر دارد.
این میزان افزایش سرمایه، موجب می شود که سرمایه بانک از 4 همت به 5.4 همت افزایش یابد. در مجموع وسینا به نمادی جذاب تبدیل شده است که پشت سر آن بانکی با جذب منابع پایدار و متعهد به استانداردهای بانکداری قرار دارد.