تیتر 20- در دنیای پرچالش و امروز صنعت پتروشیمی، آنچه شرکتها را متمایز میکند، صرفا توانایی در تولید و فروش نیست، بلکه شجاعت در نوآوری، تعهد به جامعه و هوشمندی در مدیریت منابع است. شرکت پلیمر آریاساسول، در 9ماهه نخست امسال نشان داد چگونه میتوان هوشمندانه در این عرصه پررقابت، پیشروی، فعالانه به سوی کامیابی، حرکت و هنرمندانه جایگاه خود را به عنوان یکی از پیشگامان صنعت پتروشیمی کشور تثبیت کرد.
بر اساس سیاستهای کلان آریاساسول، ایجاد سود پایدار، شفافیت مالی و تداوم کیفیت محصولات، اهداف بلندمدت این شرکت محسوب میشوند. همچنین دستیابی به استمرار پایدار در تولید و فروش، تولید گریدهای جدید محصولات پلیمری، شناسایی بازارهای جدید صادراتی برای فروش مستقیم و تعویض خط لوله آب خنککننده برای پایداری تولید، با رویکرد حداقل آلایندگی زیستمحیطی و عملکرد بدون حادثه، در سال 1403، هدفگذاری شدند.
توسعهمحوری: تحول تولید با پروژههای کلیدی
یکی از برجستهترین پروژههای توسعهای آریاساسول در سال جاری، راهاندازی کوره دهم الفین بوده که با هدف افزایش ظرفیت تولید طراحی شده و تا پایان آذرماه امسال، این پروژه به پیشرفت فیزیکی 58 درصدی رسیده است. نصب شش پنل از 12 پنل رادیانت و انجام عملیات آجرچینی و نسوزکاری، از مراحل اصلی این پروژه بوده که بیانگر تلاش برای تحقق افزایش 107 درصدی تولید است. این اقدام علاوه بر رشد تولید داخلی، سهم شرکت را در بازارهای منطقه افزایش میدهد.
رونمایی از سه محصول پلیاتیلن سنگین HCH5020، پلیاتیلن سنگین HCH5520 و پلیاتیلن سبکLEC1969، در بیست و هشتمین نمایشگاه صنعت نفت تهران، از دیگر پروژههای مهم آریاساسول است که ضمن جلوگیری از خروج ارز، وابستگی به این محصولات استراتژیک را مرتفع میسازد.
همچنین نصب مبدل چهارم بخار رقیقساز در واحد الفین، گام دیگری در مسیر صرفهجویی هوشمندانه، ارتقای بهرهوری و کاهش هزینههاست. این اقدام، با افزایش ظرفیت تولید بخار به 94 تن در ساعت، صرفهجویی 60 میلیارد ریالی را در هزینههای تولید سالانه به همراه داشته است. این دستاورد، نشانه تعهد شرکت به بهرهبرداری از ظرفیتها و توسعه زیرساختهای تولیدی است.
کاهش 5 درصدی مصرف انرژی با اجرای طرح بازبینی و اصلاحیه در کمپرسورC311 ، به عنوان یکی از تجهیزات پرمصرف واحد الفین و صرفهجویی سالانه حدود 70 میلیارد تومان در هزینههای برق مصرفی و نیز تعمیر و نگهداشت کمپرسور، اتفاق مهم دیگر سال جاری است که خصوصا با توجه به مشکلات ناترازی انرژی و در پی آن، کاهش تولیدات صنایع، اهمیت دوچندان دارد.
تقویت همکاری با دانشبنیانها و ارتقای دانش بومی
آریاساسول همواره بر استفاده از ظرفیت دانشبنیانها و پتانسیلهای بومی، پیوند صنعت و دانشگاه و تسری دانش و تجربیات انباشته شرکت به دانشجویان و شرکتها تاکید کرده است؛ رویکردی که به توسعه زیرساخت صنعت پتروشیمی و ارتقای توانمندی ملی منجر میشود.
در این رابطه، امضای تفاهمنامه همکاری دانشبنیان با دانشگاه تهران در اردیبهشتماه امسال، تشکیل مرکز نوآوری و دانشبنیان شرکت در سالهای گذشته و ثبت آریاساسول به عنوان شرکت دانشبنیان، به سرآمدی آریاساسول در حوزه دانشفنی، ICT و حوزههای مختلف حاکمیت شرکتی اشاره دارد. انعقاد موافقتنامه همکاری در زمینه بهینهسازی مصرف انرژی با استفاده از هوش مصنوعی با پژوهشگاه صنعت نفت نیز نمایانگر رویکرد دانشمدار و پژوهشمحور آریاساسول است.
این شرکت با همکاری دانشگاه تهران و پژوهشگاه صنعت نفت، توانسته است انتقال دانش و بهرهبرداری از فناوریهای پیشرفته را تقویت کند. این تعاملات علمی و پژوهشی، علاوه بر ارتقای دانش بومی، به افزایش بهرهوری و نوآوری در فرایندهای تولیدی شرکت نیز منجر شده است.
رکورد جدید تولید و فروش: حفظ ثبات در تشدید نوسانات
در زمینه فروش، آریاساسول موفق به ثبت رکورد فروش 23 هزار میلیارد تومانی در ششماهه نخست سال شده که این رقم، بالاترین میزان در تاریخ فعالیت شرکت تا شهریورماه امسال نسبت به سالهای قبل است. پیشبینیها نشان میدهد این رقم تا پایان سال به 25 هزار میلیارد تومان خواهد رسید که در این صورت، به ازای هر سهم، 1.054 تومان سود محقق میشود. این موفقیت، در شرایطی حاصل شده که بازار جهانی محصولات پلیمری، با کاهش قیمت مواجه بوده است.
در شرایطی که بسیاری از شرکتهای مشابه با کاهش سودآوری روبهرو هستند، آریاساسول توانسته حاشیه سود ناخالص 38 درصدی را حفظ کند. این دستاورد، به دلیل تمرکز بر تولید محصولات با ارزش افزوده بالا و کاهش هزینههای تولید است.
بر اساس آمارهای کدال، در سال گذشته نیز رکورد مقدار تولید، مقدار فروش و مبلغ فروش شرکت نسبت به همه ادوار قبل از آن شکسته شد. این شرکت در سال مالی قبل، با تولید یک میلیون و 961 هزار تن انواع محصولات، فروش یک میلیون و 163 هزار تن و فروش تجمعی حدود 34 هزار میلیارد تومان، بالاترین ارقام را در تاریخ فعالیت خود ثبت کرد.
گسترش بازارهای بینالمللی و نمایش توانمندی
حضور هدفمند در رویدادهای ملی و بینالمللی مرتبط با پتروشیمی به منظور نمایش دستاوردها و کسب تجربیات، از دیگر اقدامات آریاساسول است. این شرکت در بیستودومین نمایشگاه صنعت پلاستیک و لاستیک ویتنام حضور فعال داشت. استقبال گسترده مقامات ویتنام از محصولات این مجموعه، نشانه ظرفیت بالای بازارها برای توسعه صادرات است و میتواند زمینهساز ورود به بازارهای جدید آسیایی و افزایش سهم ایران در تجارت بینالمللی باشد.
حضور فعالانه در رویدادهای نمایشگاهی از جمله نمایشگاه چایناپلاس 2024 در شانگهای، چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی ماشینآلات و مواد پلاستیک روسیه، ششمین دوره نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران (ایران اکسپو)، بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران (بزرگترین رویداد صنعت نفت ایران)، هشتمین نمایشگاه ساخت داخل نفت، گاز و پتروشیمی پارس جنوبی، تقدیر از آریاساسول در نمایشگاه پلاستپل لهستان و برخی موارد دیگر، با هدف معرفی ظرفیتهای صادراتی، توسعه محصولات و نمایش دستاوردها، ففط بخشی از فعالیتهای آریاساسول در حوزه بازاریابی و توسعه ارتباطات است.
همچنین برگزاری دومین همایش ایمنی فرایند به میزبانی آریاساسول و حضور مدیران ارشد نفت و گاز، علاوه بر تبادل دانش و تجربیات در حوزه مدیریت ایمنی فرایند، تعهد شرکت به ارتقای استانداردهای ایمنی در صنعت پتروشیمی را نشان میدهد.
مسئولیت اجتماعی: تعهد آریاساسول به جوامع محلی
تعهد به جامعه، بخش جداییناپذیر از فلسفه فعالیت آریاساسول است. در این راستا، اولین مدرسه انعطافپذیر استان بوشهر در روستای لاورده افتتاح شد که گام موثری در حمایت از آموزش مناطق کمبرخوردار به شمار میرود و نمادی از تعهد شرکت به توسعه زیرساختهای آموزشی در کشور است.
همچنین این مجموعه، هزینه آزادی 30 زندانی جرایم غیرعمد شهرستان دیر را تقبل کرد؛ یک اقدام انسانی که با تقدیر دادگستری استان بوشهر همراه شد. تکمیل سازه اصلی سالن چندمنظوره ورزشی هاله با پیشرفت 60 درصدی نیز بیانگر تمرکز شرکت بر بهبود زیرساختهای ورزشی و ارتقای سطح رفاه اجتماعی در مناطق محلی است.
علاوه بر این کارکنان آریاساسول نیز در یک اقدام ارزشمند، با مشارکت در اهدای خون، نشان دادند ارزشهای انسانی در این شرکت، نه فقط در سیاستگذاریها، بلکه در رفتار افراد و بدنه مجموعه نیز مشهود است. برگزاری دوره آموزشی ترویجی صیادان استان بوشهر با هماهنگی اداره کل شیلات استان، جلوه دیگری از تلاشهای انجامشده در حوزه مسئولیت اجتماعی است.
کاهش تاثیرات زیستمحیطیِ تولید
یکی از محورهای اساسی فعالیت آریاساسول، توجه به پایداری محیطزیست، در کنار گسترش فعالیتهای تولیدی است که در این زمینه، رویکردی پیشرو اتخاذ کرده است. این شرکت، با کاهش 8 درصدی مصرف آب صنعتی و اجرای طرحهای مدیریت پسماند، سهم بسزایی در زمینه حفظ منابع طبیعی و کاهش اثرات زیستمحیطی داشته است.
در این رابطه، اقدامات موثر آریاساسول برای کاهش آلایندههای خروجی در فرایند تولید و سرمایهگذاری در فناوریهای نوین قابل توجه است. اجرای پروژههایی برای بازیافت گازهای خروجی، کاهش انتشار گازهای گلخانهای و مدیریت هوشمند پسماندهای صنعتی، نمونههایی از این رویکرد پایدار محسوب میشود. مشارکت در پروژههای آموزش محیطزیست برای جوامع محلی نیز بخش دیگری از تلاشهای فزایندهای است که همگی از تعهد شرکت به مسئولیتهای زیستمحیطی حکایت دارد.
چشمانداز مثبت
ثبت رکوردهای جدید در فروش و تولید و اقدامات موثر در حوزه مسئولیتهای اجتماعی و محیطزیست، طی 276 روز، یعنی 9ماه نخست امسال، چهرهای فراتر از تولیدکننده صرف را از آریاساسول ترسیم کرده است. این امر، نشانه تعهد به توسعه پایدار، بهرهوری بالا و رویکرد مسئولانه این مجموعه است. اینها فقط نشانه برنامهریزی دقیق و تصمیمگیری هوشمندانه نیست، بلکه درک عمیق از نیاز امروز و فردای صنعت پتروشیمی و البته سرمایههای انسانی شرکت را نشان میدهد.
آریاساسول، به واسطه افزایش ظرفیت تولید، گسترش بازارهای بینالمللی، توسعه دانشبنیانها، حمایت از جوامع محلی و درک بالای زیستمحیطی، یک نمونه موفق در صنعت پتروشیمی ایران است. با استمرار این روند در آینده، آریاساسول، ضمن تداوم سودآوری پایدار و استحکام جایگاه ملی و منطقهای، به مثابه نیروی محرکه رشد اقتصادی، صنعتی و علمی کشور محسوب میشود.