تیتر20 - شرکت پروژه محور تجلی توسعه معادن و فلزات در سال ۱۴۰۳ با تمرکز بر توسعه و تنوع بخشی به سبد دارایی های خود، گام های مؤثری برداشته است. این مجموعه در سال جاری توانست با بهره برداری از پروژه سرمد ابرکوه، مهر تایید بر نوع تفکر خود بزند و در مسیری گام بردارد که بی شک در سال های پیش رو حضور بیشتری در بخش معدن و صنایع معدنی داشته باشد.
اما باید دید تجلی سال 1403 را چگونه پشت سر گذاشته و چه مسیر پیش روی آن برای سال آینده قرار دارد.
تجلی در سال جاری در تلاش بود تا بتواند از اولین پروژه خود براساس زمانبندی مشخص شده بهره برداری کند. اهمیت این موضوع از چند زاویه قابل بررسی است. اول آنکه تجلی نشان می دهد سرمایه گذاری های خود را با نگاه کارشناسی انجام می دهد و در تامین سرمایه توانمند است و دوم آنکه می تواند اطمینان سهامداران خود را افزایش دهد.
بهره برداری از پروژه سرمد ابرکوه را باید از مهمترین اقدامات تجلی در سال 1403 دانست. این پروژه که با سرمایه گذاری ۳۰ میلیون یورویی دستاورد بزرگ، نوید بخش آینده ای روشن برای شرکت «تجلی» و صنعت فولاد کشور است. از سویی دیگر با توجه به سهم 48 درصدی تجلی در این پروژه می توان شاهد افزایش سوددهی این مجموعه بود.
اما شاید از دیگر اقدامات مهم این مجموعه ورود به حوزه عناصر نادر خاکی باشد. درواقع یکی از تصمیمات جذاب تیم مدیریتی «تجلی»، ورود به حوزه عناصر نادر خاکی بود.
این پروژه با مالکیت 2 معدن عناصر نادر خاکی در یزد استارت زده شد. این پروژه ها با توجه به اهمیت بالای این عناصر و تقاضای بالای آن می تواند اتفاقات مهمی را برای تجلی در آینده رقم بزند.
عناصر نادر خاکی در دهه گذشته یکی از ابزارهای مهم در جنگ های تجاری بوده که دسترسی به آنها فرصتی طلایی برای کشورها تلقی می شود. در نتیجه فعالیت تجلی در این حوزه می تواند یک اقدام بسیار مهم باشد.
اما اقدام مهم دیگر را باید سرمایه گذاری خارجی تجلی دانست. این مجموعه معتقد است که معادن قزاقستان می تواند گزینه مناسبی برای سرمایهگذاری باشد. درنتیجه تجلی در سال 1403 ورود به این بخش را در تفکرات و برنامه های خود رقم زده است. درواقع این مجموعه می تواند از اولین های بخش خصوصی باشد که سرمایه گذاری برون مرزی در بخش معدن را کلید زده است.
اما از دیگر اقدامات این مجموعه در سال جاری را باید در حوزه تقسیم سود سالانه مشاهده کرد. در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات به ازای هر سهم معادل ۸۰ریال معادل ۱۰۰ درصد سود تقسیمی داشت. این میزان تقسیم سود نشان از عملکرد مثبت مالی این شرکت در یک سال 1402 داشت که حال با توجه به بهره برداری از پروژه هایی مثل سرمدابرکوه پیش بینی می شود میزان سوددهی این مجموعه برای سال 1403 با افزایش همراه شود.
در نتیجه نیم نگاهی به عملکرد تجلی در 1403 نشان می دهد که در شرایط تورمی و تحریمی توانسته سال در خشانی را برای خود رقم بزند.
در مجموع، سال ۱۴۰۳ برای شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، سالی پربار و همراه با پیشرفت های قابل توجه در حوزه های مختلف بوده است. این دستاوردها نشان دهنده تعهد شرکت به توسعه پایدار و تنوع بخشی به سبد داراییها و پروژه های خود است و در ادامه می تواند نوید بخش اتفاقاتی مهم تر برای سال 1404 باشد.