چهارشنبه ۱۳ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 02
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۰۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۹
به اعتقاد صاحبنظران اقتصادی، نیروی کاری که به‌درستی آموزش ببیند و با مهارت وارد بازار شود، درآمد بیشتری کسب خواهد کرد.
کد خبر: ۷۴۷۵۱

تیتر20-نگاه به نظام طبقه‌بندی مشاغل در کشورهای پیشرفته نشان می‌دهد که در فهرست مهارتهای مورد نیاز برای احراز بسیاری از شغل‌های تخصصی، مهارت عمومی و تخصصی بیش از مدرک تحصیلی مورد نیاز است.

در بیشتر کشورها افراد جویای کار پیش از تحصیل در دانشگاه‌ها، دوره‌های مهارتی و فنی و حرفه‌ای را طی می‌کنند زیرا آموزش‌های مهارتی بستر ورود آنها به بازار کار را فراهم می‌کند.

اگر نیروی کار به‌ درستی آموزش ببیند و با مهارت وارد بازار شود، هم درآمد بیشتری دارد و هم سهمش از تولید افزایش می‌یابد.امروزه، تربیت نیروهای کارآفرین و ماهر و گسترش آموزش‌های مهارتی در سرلوحه اهداف نظام‌های آموزشی قرار دارد. بروز پدیده جهانی شدن در روند اقتصاد، افزایش رقابت‌های بین‌المللی و تحولات ناشی از توسعه و پراکندگی‌های جغرافیایی در بازار کار، اهمیت نیاز به راهبرد نظام آموزش مبتنی بر مهارت را افزایش می‌بخشد.

در کشور ما سازمان آموزش فنی و حرفه‏ ای به عنوان متولی ارائه آموزش ‏های مهارتی غیررسمی، در تربیت نیروی انسانی ماهر و مورد نیاز بنگاه‌های اقتصادی و جذب افراد ماهر به بازار کار نقش دارد.
طی سالهای گذشته استقبال کارفرمایان برای به کارگیری نیروهای ماهر افزایش یافته و بیشتر بنگاه‌های اقتصادی به جذب نیروهای ماهر و کاربلد روی آورده اند به نحوی که طبق آمارها بیش از ۷۰ درصد کارفرمایان به دنبال جذب افراد دارای مهارت هستند.

در همین رابطه محمد چکشیان - معاون وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی بر اهمیت تربیت نیروی کار ماهر، تاکید کرده و معتقد است: باید با ارائه آموزش‌های مهارتی و فنی، نیروی کار را برای ورود به بازار کار آماده می کنیم.

وی می گوید: نقش مهارت‌آموزی در بهبود وضعیت اشتغال موثر است و یکی از راهکارهای اصلی، توسعه هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای است.
به گفته معاون وزیر کار، اگر نیروی کار به‌ درستی آموزش ببیند و با مهارت وارد بازار شود، هم درآمد بیشتری دارد و هم سهمش از تولید افزایش می‌یابد.

در حال حاضر با توجه به تأثیر تکنولوژی‌های نوین بر مسایلی همچون اشتغال لازم است آموزش‌های مهارتی چندگانه در بخش‌های ‌آموزش مهارتی، مهارت نرم افزاری و مهارت سخت افزاری ارائه شود.

فتح الله بیات - فعال حوزه کار در گفت و گو با ایسنا، آموزش‌های مهارتی را تکمیل‌کننده ‌آموزش‌های نظری دانسته و معتقد است: افراد باید از دوران ابتدایی با مقوله مهارت و کسب و کار آشنا شوند و در دانشگاه در کنار دروس نظری آموزشهای عملی را فرا بگیرند تا بتوانند به عنوان یک نیروی ماهر وارد بازار کار شوند.

آموزش‌های مهارتی می‌تواند علاوه بر تربیت نیروی متخصص و کارآمد در راستای تأمین نیروی انسانی بازار کار نقش مهمی در ایجاد اشتغال مولد و پایدار داشته باشد.

وی آموزش مهارتی را شاه کلید ایجاد اشتغال دانسته و می گوید: درحال حاضر مشارکت واحدهای تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی در امر آموزش‌های مهارتی نقش بسزایی در مهارت افزایی نیروهای کار و تربیت نیروی انسانی دارد.

به گفته بیات آموزش‌های مهارتی می‌تواند علاوه بر تربیت نیروی متخصص و کارآمد در راستای تأمین نیروی انسانی بازار کار نقش مهمی در ایجاد اشتغال مولد و پایدار داشته باشد.

در شرایط کنونی آموزش‌های مهارتی جزو لاینفک دستیابی به خودکفایی ملی به شمار می‌رود. هدف اصلی آموزش‌های مهارتی تربیت نیروی ماهر و توانمند است و نیرویی که از دانش روز و مهارت برخوردار باشد، می‌تواند در توسعه پایدار نقش آفرینی کند./ایسنا

برچسب ها: نیروی کار اشتغال
ارسال نظرات
موضوعات روز