تیتر 20- شرکت فولاد مبارکه با ساختار هلدینگی توانسته عنوان بزرگترین فولاد ساز خاورمیانه را از آن خود کند. این مجموعه با تدوین نقشه راهی کارشناسی شده در تلاش است تا در کنار تامین نیاز کشور سهم خود را در بازارهای صادراتی افزایش دهد.
ظرفیت تولید بیش از ۱۰ میلیون تن در سال، زنجیره تولید گسترده – از کنسانتره و گندله تا محصولات نهایی و صادرات به کشورهای مختلف از جمله ترکیه، امارات، عراق، اروپا و آسیای جنوب شرقی از دلایلی است که نشان می دهد فولاد مبارکه شرکتی حائز اهمیت است و نقش کلیدی در صنعت فولاد کشور دارد.
اما در این میان چالش های برون سازمانی توانسته موانعی را در مسیر این شرکت قرار داده و شرایط را سخت کند. درواقع در سال های اخیر، کمبود گاز در زمستان و کمبود برق در تابستان به یکی از مهم ترین موانع تولید فولاد در ایران تبدیل شده است. فولاد مبارکه نیز از این بحران بی نصیب نبوده و با کاهش ظرفیت تولید، افزایش هزینه های تولید و کاهش صادرات مواجه شده است.
اما نگاه کارشناسی و نقشه راهی که پیش تر به آن اشاره شد، توانست مسیری برای عبور از بحران ها باشد. درواقع اجرای پروژه های مختلف در حوزه انرژی یکی از اقداماتی بود که از سوی مبارکه برای حل ناترازی انرژی اجرایی شد. به عنوان مثال در حوزه برق، نیروگاه 914 مگاواتی سیکل ترکیبی که وارد مدار شده است و 614 مگاوات طی دو فاز نیز اجرایی می شود و نیروگاه 200 مگاواتی خورشیدی که فاز نخست آن وارد با 20 مگاوات وارد مدار شده است، از راهکارهایی بود که فولاد مبارکه آن را اجرایی کرد. در حوزه مواد اولیه نیز این مجموعه با سرمایه گذاری در معادن گامی مهم در راستای حل ناترازی مواد اولیه برداشته است.
همچنین در حوزه گاز نیز معرفی ۲ میدان گازی برای مطالعه به وزارت نفت از اقداماتی است که از سوی فولاد مبارکه انجام گرفته است.
اما درست در آخرین روزهای سال گذشته فولاد مبارکه با تغییرات مدیریتی مواجه شد و سعید زرندی به عنوان یک مدیر جوان سکان این مجموعه بزرگ را به دست گرفت.
سوابق اجرایی زرندی و حتی حضورش در وزارت صمت می تواند به مدیریت بحران ها و چالش ها کمک کرده و فصل جدیدی را پیش روی مبارکه قرار دهد.
از سویی دیگر زرندی با تأکید بر تحول و نوآوری، برنامه هایی را برای افزایش بهره وری و توسعه فولاد مبارکه در نظر دارد. وی همچنین بر ادامه مسیر توسعه ای شرکت و دستیابی به اهداف مورد نظر در صنعت فولاد تأکید کرده است. این موارد نشان می دهد که قرار است این مجموعه در بحث نوآوری و استفاده از تکنولوژی های جدید وارد فاز جدیدی شود که نتیجه آن در میزان تولید و افزایش فروش داخلی و صادراتی قابل رویت است.
درواقع نوع نگاه زرندی که در میان مدیران جوان قرار گرفته است می تواند منجر به ارتقای جایگاه فولاد مبارکه شود.
درواقع با انتصاب زرندی بهعنوان مدیر عامل جدید فولاد مبارکه، انتظار می رود رویکردهای نوآورانه و تحول گرایانه ای برای مقابله با چالش هایی مانند ناترازی انرژی و مواد اولیه اتخاذ شود.
همچنین براساس کارنامه زرندی در پست های گذشته او، میتوان انتظار داشت که راهکار هایی مانند بهینه سازی مصرف انرژی، سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر و بهکارگیری فناوری های نوین در دستور کار قرار گیرند. این اقدامات می توانند به کاهش وابستگی به منابع انرژی سنتی و افزایش پایداری تولید در فولاد مبارکه کمک کنند.