تیتر20- با آغاز سال ۱۴۰۴، شرکت آهن و فولاد ارفع با ترسیم نقشه ای شفاف برای تحول در تولید و مدیریت، بهره وری را به عنوان محور اصلی راهبردهای خود برگزیده است که می تواند برگرفته از اصل بقا باشد. از سویی دیگر این تصمیم نشان بلوغ فکری و مدیریتی در مواجهه با چالشهای زیرساختی و ناترازی منابع نیز به شمار میرود.
امین صفری، مدیرعامل فولاد ارفع، در جمع معاونان و مدیران این مجموعه، سال جدید را با تأکید ویژه بر بهینه سازی مصرف انرژی، مواد اولیه و ارتقاء کارایی فرایندها آغاز کرد.
این تمرکز بر بهره وری، از یک سو ریشه در رشد هزینه های تولید و از سوی دیگر، محدودیت های فزاینده در دسترسی به زیرساختهایی چون برق و گاز دارد.
در این راستا، اقداماتی نظیر احداث نیروگاه خورشیدی، بررسی احداث نیروگاه خودتأمین و پروژه mini LNG برای ذخیره سازی گاز، نه تنها ابزارهایی برای حفظ پایداری تولید هستند، بلکه در عین حال، نشان دهنده تلاش برای کنترل هزینه ها از مسیر خودکفایی انرژی محسوب می شوند.
راهبرد فولاد ارفع صرفاً محدود به مدیریت مصرف انرژی نیست. اصلاح فرآیندها و تولید محصولات خاص نیز از دیگر مؤلفه های مهم برنامه توسعه ای این شرکت در سال جدید است.
همچنین بهینه سازی مواد اولیه از مهمترین سیاست های این مجموعه است، که ارفع این موضوع را با چندین روش پیش گرفته است. به عنوان مثال بهینه سازی نسبت سنگ آهن، گندله، کک و سایر افزودنی ها برای دستیابی به ترکیب بهینه و کاهش پرت، یکی از گام های فنی جدی در مسیر کاهش مصرف و افزایش راندمان است.
همچنین با اجرای نظام های کنترل کیفیت دقیق تر و دیجیتالی شدن پایش مواد اولیه، این شرکت توانسته است نوسانات کیفیتی را کاهش داده و فرآیند تولید را بهینه تر مدیریت کند.
از سویی دیگر بهره برداری مؤثر از ضایعات فلزی و غیرفلزی و بازچرخانی آن ها در چرخه تولید، هم به کاهش هزینه ها کمک می کند و هم جنبه ای از مسئولیت پذیری محیط زیستی دارد.
حرکت به سمت تأمین پایدار و بومی سازی برخی مواد مصرفی وارداتی، به کاهش ریسک های ارزی و افزایش کنترل پذیری فرآیند تولید منجر میشود.
البته در کنار مواد اولیه، بهینه سازی مصرف برق و گاز نیز در دستور کار قرار دارد. احداث پروژه هایی نظیر mini LNG، نیروگاه خورشیدی و بررسی احداث نیروگاه خود تأمین، بهوضوح نشان می دهد که فولاد ارفع با نگاهی بلند مدت، در پی خلق ظرفیت هایی پایدار و مستقل از نوسانات زیرساختی است. این نگاه چند لایه به بهره وری، موجب شده تا این شرکت به یکی از نمونه های موفق در صنعت فولاد از نظر مدیریت هوشمند منابع تبدیل شود.
در شرایطی که صنعت فولاد کشور با فشارهای فزاینده انرژی، نوسانات ارزی و تنگناهای زیرساختی دست و پنجه نرم میکند، راهبرد فولاد ارفع مبنی بر اولویت دادن به بهره وری، می تواند الگویی مؤثر برای دیگر بنگاه های این صنعت باشد؛ الگویی که نه تنها به پایداری تولید می اندیشد، بلکه مسیر تحول را از درون و بر اساس توان داخلی می پیماید. در واقع این مجموعه می تواند با چنین برنامه ریزی ای سال جدید را پر بار تر از سال های گذشته به پایان برساند.