تیتر20- «محمدصادق عظیمیفر»، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران، از الزام پمپ بنزینها به نصب ایستگاه شارژ خودروهای برقی خبر داد. به گفته او، مصوبه شورای اقتصاد با موضوع «طرح حملونقل درون شهری عمومی و پاک» به این سازمان و نهادهای زیرمجموعه آن ابلاغ شده است.
براساس این مصوبه، پمپبنزینها باید به جایگاههای شارژ مجهز شوند. در این مصوبه، صدور و تمدید مجوز فعالیت جایگاههای سوخت شهری و بینشهری منوط به اختصاص فضای موردنیاز برای احداث حداقل یک ایستگاه شارژ تکنازل برای خودروهای برقی شده است.
هدف از صدور این مصوبه کاهش مشکل تردد خودروهای برقی در کشور است. درصورتیکه هر جایگاه سوخت یک ایستگاه شارژر برای خودروهای الکتریکی داشته باشد، مالکان این خودروها میتوانند بدون نگرانی در سطح کشور تردد کنند. همچنین درصورت تجهیز تمام پمپبنزینها در شهرهای بزرگ به ایستگاه شارژ، مشکل تردد تاکسیهای الکتریکی نیز حل خواهد شد و رانندگان تاکسی از خرید این خودروها استقبال بیشتری میکنند.
چرا ایستگاه شارژ خودروهای برقی در پمپ بنزینها نصب میشود؟
یکی از نکات مهم این مصوبه الزام پمپبنزینها به نصب ایستگاه شارژ است. پمپبنزینها معمولاً به ژنراتور دیزلی مجهزند که درصورت قطع برق، بهصورت اضطراری برق جایگاه را تأمین میکند؛ بنابراین پمپبنزینها حتی هنگام قطعی سراسری برق منطقه همچنان از نیروی الکتریکی بهرهمند خواهند بود. این اقدام میتواند بر بازار خودروهای برقی تأثیر بگذارد؛ زیرا این خودروها بهدلیل نبود زیرساخت شارژر چندان موردتوجه مصرفکنندگان ایرانی قرار نگرفتهاند.
در سایر بندهای مصوبه «طرح حملونقل درونشهری عمومی و پاک» به موارد دیگری درباره توزیع سوخت نیز اشاره شده است؛ برای مثال حداکثر بنزین ماهانه که به تاکسیهای سدان جدید پایه گازسوز اختصاص داده شده، 50 لیتر خواهد بود. این رقم برای تاکسیهای هیبریدی 150 لیتر و برای ونهای بنزینی جدید 400 لیتر محاسبه خواهد شد. شرکت ملی پخش فرآوردهای نفتی ایران موظف است برای تاکسیهای این طرح با این میزان سهمیه کارت سوخت صادر کند و پیشبینیهای لازم را در سامانه کارت هوشمند سوخت انجام دهد./دیجیاتو