سه‌شنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 13
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۰
استان البرز سال‌هاست با معضل کشاورزی با فاضلاب در برخی نقاط کرج، هشتگرد و نظرآباد مواجه است و علی‌رغم تمامی هشدارها مبنی بر جرم بودن آبیاری زمین کشاورزی با فاضلاب، باز هم شاهد این اقدام هستیم.
کد خبر: ۷۵۸۶۷

تیتر20- در ادبیات رسمی برخی از مسئولان گاهاً برای این معضل خطرناک، شاهد به کار بردن اصلاحاتی چون کشاورزی با آب نامتعارف هستیم تا شاید قدری عمق فاجعه را کمتر کنند اما به هر حال محصولاتی که با فاضلاب تغذیه شده‌اند، غلظت عناصر سمی بالایی دارند و در درازمدت سبب بیماری مصرف‌کننده می‌شوند. البته از آنجا که این تاثیر بسیار کند و درازمدت است، اغلب مردم متوجه آن نخواهند شد.

پیش از این امیدرضا تونی رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کرج در این خصوص به ایسنا گفته بود: هر اقدامی که تهدید علیه محیط زیست شناخته شود از قبیل دفع غیربهداشتی فضولات انسانی و دامی و مواد زاید، ریختن مواد مسموم‌کننده در رودخانه‌ها و استفاده‌ غیرمجاز از فاضلاب خام یا پساب تصفیه‌ خانه‌های فاضلاب برای مصارف کشاورزی ممنوع است و مرتکبین چنانچه طبق قوانین خاص مشمول مجازات شدیدتری نباشند به حبس محکوم خواهند شد.

این معضل در استان البرز به چند دلیل بروز کرده که از جمله آن می‌توان به در دسترس بودن فاضلاب در حاشیه اراضی و ایجاد زمینه تخلف اشاره کرد. در این شرایط برخی که قبلاً کشاورزی نمی‌کردند با در دسترس قرار گرفتن فاضلاب به کشاورزی با فاضلاب روی آورده‌اند.

مواردی هم وجود دارد که برخی کشاورزان به دلیل مواجه شدن با کمبود آب به کشت با فاضلاب روی آورده‌اند. برخی از کشاورزان هم آب در اختیار دارند اما فاضلاب به سمت کانال‌های آب اراضی آنها سرازیر می‌شود و با آب سالم اختلاط پیدا می‌کند.

نمود عینی این معضل را در این تصویر هوایی به وضوح می‌توان دید. جایی در جنوب غرب کرج که فاضلاب در میان اراضی کشاورزی به رنگ تیره مشخص است.

 اینجا بیماری می‌کارند!


این تصویر هم از همان محل گرفته شده است.

 اینجا بیماری می‌کارند!


با وجود این حجم از فاضلاب در میان اراضی کشاورزی، جای خالی دستگاه‌های نظارتی، جهاد کشاورزی البرز، دانشگاه علوم پزشکی البرز و آب و فاضلاب البرز درباره کشاورزی با آب‌های نامتعارف یا همان فاضلاب کاملاً محسوس است./ایسنا

ارسال نظرات
موضوعات روز