تیتر20- از دهه 80 با افزایش تعداد بانکهای خصوصی و موسسات مالی و اعتباری مختلف بازار پولی ایران که تا حدود دو دهه قبل در انحصار چند بانک دولتی قرار داشت وارد فضایی تازه شد.
این فرآیند از یک سو با ایجاد فضایی رقابتی در بازار پولی کشور و بهبود خدمات بانکی، قدرت انتخاب متقاضیان برای استفاده از خدمات بانکی را افزایش داده اما از سوی دیگر آنطور که کارشناسان میگویند بهرغم افزایش تعداد بانک ها، خدمات پولی و سرمایه گذاری افزایش قابل ملاحظهای نداشته است.
به گزارش صدای اقتصاد، رشد روز افزون شعب بانکها به ویژه بانکهای خصوصی در سراسر کشور نیز از مسائلی است که با افزایش تعداد بانکها به چالشی در این حوزه تبدیل شده که حاصل آن همان معضل بنگاهداری بانکها بود.
با این حال افزایش تعداد بانکها در سراسر کشور با افزایش منابع در اختیار این بخشها نیز همراه بوده است. کما اینکه در همین راستا بیزینس مانیتور در گزارشی از عملکرد سیستم بانکی ایران، ارزش کل دارایی بانکهای ایران را در پایان سال 2014 بالغ بر 1331 هزار میلیارد تومان اعلام کرد و پیشبینی کرد که این رقم در پایان سال جاری میلادی به بیش از 1598 هزارمیلیارد تومان برسد که به این ترتیب دارایی بانکهای کشور با رشد 20درصدی نسبت به سال گذشته همراه خواهد شد.
بر اساس برنامههای هدفگذاری شده، مقرر بود که سهم بانکهای خصوصی از نظام بانکی، از سال 1380 طی یک دوره 5 ساله، به 50درصد برسد که بنا به دلایلی این امر محقق نشد. طبق آنچه فعالان بانکی اعلام میکنند سهم بانکهای خصوصی در نظام بانکی کشور، در حال حاضر و پس از گذشت 13 سال در حدود 22 درصد است.