پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
در حالی خودروهای هيبريدی یکی از جدی ترین روشهای بهره گیری از انرژیهای جایگزین در خودروها هستند و استفاده از آن ها می تواند کاهش مصرف سوخت و آلاینده های زیست محیطی را به دنبال داشته باشد که پروژه های تعریف شده ایرانی در این زمینه تاکنون به مرحله تجاری سازی نرسیده است.
کد خبر: ۳۸۸۰۹
تیتر20- مپنا به عنوان یکی از پیشگامان استفاده و تولید این دسته از فناوری ها هم اکنون اقداماتی در زمینه تولید موتورهای برقی انجام داده و همچنان مشغول انجام مذاکراتی با شرکت های تولید کننده خودرو برای افزودن کیت هیبریدی خودروها به خط تولید است. این اقدامات نشان می دهد که دانش لازم برای توسعه هیبریدها در کشور به دست آمده و می توان به تولید انبوه این دسته از خودروها امیدوار بود.
در همین زمینه علی علی آبادی مدیرعامل مپنا چندی پیش اعلام کرد که پیشنهادی در زمینه استفاده از خودروهای برقی که میتواند جانشین خوبی برای خودروهای بنزینی باشد ارائه کردهایم تا بتوانیم از این طریق میزان صادرات بنزین را افزایش دهیم. به اعتقاد وی، برقی سازی در خودرو کاملا اقتصادی است و میتوان این کار را بدون افزایش هزینه برای مردم و همچنین بدون دریافت یارانه انجام داد و مپنا نیز همه طراحیهای لازم برای ایجاد زیرساختهای تبدیل ماشینهای موجود به برقی را انجام داده است.
اما با این حال نگاهی به اقدامات انجام شده در این زمینه نشان می دهد که ایران حرکت هایی را در این مسیر آغاز کرده اما این که چرا به نتیجه نرسیده پرسشی است که معاون سابق آموزش، پژوهش و فناوری وزیر صنعت، معدن و تجارت به آن پاسخ داده است.
رمضانعلی صادق زاده، استاد دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی در گفت و گو با خبرنگار خودروکار زمان تحقق اجرای فناوری های نوین در صنعت خودرو را همزمان با واگذاری این صنعت به بخش خصوصی می داند و می گوید: تنها با اتکا به منابع بانکی و عدم حمایت از تولید داخل در راستای تولید با فناوری های نوین نظیر خودروهای هیبرید این امر محقق نخواهد شد و انتقال دانش به صورت ناقص انجام می شود که این روند بر تداوم مشکلات خواهد افزود.
وی می افزاید: بهینه سازی مصرف سوخت در صنعت خودرو تنها با استفاده از فناوری های نوین محقق می شود که حرکت به سمت تولید خودروهای دوگانه سوز و هیبرید نیز از جمله این فناوری های نوین به شمار می رود.
معاون سابق وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه می دهد: تا زمانی که دولت مدیریت و مالکیت را در اختیار دارد و شاهد انحصار در صنعت خودرو و همچنین دخالت نهادهای دولتی و شبه دولتی در امور خودروسازی ها هستیم، اوضاع صنعت خودرو بهبود نمی یابد.
این اظهارات در حالی مطرح می شود که پیش از این تلاش هایی در زمینه تولید خودروهای هیبریدی در ایران انجام شده اما هیچ یک از آن ها به مرحله تجاری سازی نرسیده است که شاید دلیل این امر را عدم تمایل شرکت های خودروساز به از دست دادن بازار خودروهای تولیدی دانست چرا که بدون شک با تولید این دسته از خودروها تمایل به استفاده از فناوری های نوین در صنعت خودرو افزایش می یابد و این امر می تواند به تولید سایر خودروها لطمه وارد کند اما با این حال در شرایط کنونی که سوخت های فسیلی رو به اتمام بوده و ذخایر طبیعی به شدت مورد استفاده قرار گرفته، ضرورت حرکت به سمت استفاده و تولید خودروهای هیبریدی نیز به مراتب افزایش یافته که انتظار می رود خودروسازان نیز این روند را در دستور کار خود قرار دهند./خودروکار