پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 21
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۰۴ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۳
هرم مواد غذایی و تنوع و تعادل مصرف موادغذایی در این روزهای کرونایی برای تمامی گروههای سنی الزامی است.دکتر میرزای رزاز با بیان مطلب فوق گفت: هرم مواد غذایی یک راهنما است که تعادل تنوع و میزان سهم مورد نیاز روزانه افراد را از گروه های غذایی نشان می دهد.
کد خبر: ۴۲۰۴۹
تیتر20- وی تصریح کرد: هرم راهنمایی از 5 گروه مواد غذایی تشکیل شده است و شکل هرم به نحوی ترسیم شده که قاعده پایین آن را گروه نان و غلات تشکیل می‌دهد که بزرگترین قسمت از هرم را تشکیل داده و نشانگر این است که یک فرد باید بیش از هر غذای دیگر، غذاهای غله‌ای مصرف کند.


دکترمیرزای رزاز با اشاره به اهمیت مصرف سبزی در وعده‌های غذایی تصریح کرد: گروههای بعدی گروههای سبزی و سپس گروه میوه‌ها هستند، گروه سبزی قسمت بزرگتری نسبت به گروه میوه‌ها را تشکیل می‌دهد و نشانگراین است که میزان سهم مورد نیاز روزانه از گروه سبزی ها بیشتر از گروه میوه ها است.


وی خاطر نشان کرد: گروه شیر و لبنیات و گروه گوشت و حبوبات در طبقه بالایی قرار دارند و میزان سهم آنها در برنامه غذایی روزانه کمتر ازگروههای پایین تر است. هرچند که این دو گروه از اهمیت زیادی در برنامه غذایی روزانه برخوردار هستند، در رأس هرم که بخش کوچکی را تشکیل می دهد چربی ها، روغن ها و شرینی قراردارند که این بدان معنی است که میزان مصرف این مواد غذایی بایستی به کمترین حد رسانده شود.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور گفت: برای تنظیم رژیم غذایی روزانه و میزان مصرف غذا از هر گروه غذایی از اصطلاحی به نام (واحد یا سهم) استفاده می‌شود.


وی تصریح کرد: منظور از یک واحد یا سهم در هر گروه، مقدار غذایی است که دارای ارزش غذایی متشابه با سایر مواد غذایی در همان گروه است، به طور مثال یک لیوان شیر به عنوان یک سهم از گروه شیر و لبنیات از نظر ارزش غذایی معادل سه چهارم لیوان ماست از همان گروه است.


رییس انجمن تغذیه ایران افزود: هرم راهنمایی غذایی نشان می‌دهد که یک برنامه غذایی مناسب روزانه باید شامل تمام گروه های غذایی (5گروه)باشد و میزان سهم مورد نیاز از هر کدام از گروه های غذایی را مشخص می کند.

همچنین هرم راهنمایی غذایی بر مصرف بیشتر غلات، میوه‌ها و سبزی‌ها که بخش وسیع تری را اشغال می‌کنند در برنامه غذایی روزانه تاکید دارد و افراد را تشویق می‌کند که مواد غذایی گیاهی را حتما در برنامه غذایی روزانه بگنجانند.


بر اساس گزارش روابط عمومی انستیتو و دانشکده علوم تغذیه وصنایع غذایی، وی در خاتمه خاطر نشان کرد: غذاهای یک گروه از هرم نمی توانند به جای غذاهای گروه دیگر مصرف شوند و هیچکدام از گروههای غذایی هرم از گروه دیگر مهم تر نیستند.

ارسال نظرات
موضوعات روز