پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
دکتر علیرضا خداکرمی - عضو هیات مدیره گروه داده پردازی پارسیان
کد خبر: ۴۷۳۸۹
تیتر20 - تحول، از ریشهی حال، در بستر زمان، در نسبت با گذشته و آینده شناخته میشود . رویکرد تحولمدار بعنوان یکی از رویکردهای طرحریزی استراتژیک، بر اصل پویائی سیستم، استوار است.
حیات یک موجود به پویائی آن است و اگر پویائی از سیستم زنده گرفته شود، میمیرد. لذا چنانچه جامعه، سازمان، نهاد، تشکل صنفی و حرفهای و حتی کسب وکار یا هرسیستم دیگری، بگونهای طراحی شود که تحولپذیر نباشد، ایستائی آن موجب نابودیش میشود.
تحول پویش و تلاشی مستمر در جویش، یابش و سازش است که یا این پویش با محیط هماهنگ و منطبق است که منتج به بقا میشود و یا پویش ناهماهنگ است یعنی سرعت تحول و پویائی پدیده، منطبق با سرعت پویائی و تحول محیط نیست که منتج به فنا و میرائی میشود.
انقلاب چهارم صنعتی و توسعه فناوریها و نیز پیدایش فناوریهای نوظهور و نوآوریهای در آن، بعنوان یک تحول و پویائی در محیط کسب و کار، طی سالهای اخیر، دارای سرعت بسیار فزاینده بوده و روند آن قابل مقایسه با گذشته دور و نزدیکش نبوده و نیست.
در سالهای اخیر توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات، بهويژه در سرويسهاي تعاملي مبتني بر فناوريهاي پيشرفته و شبكههاي گسترده و در ادامه نوآوریهای پیشین نظیر رایانههای شخصی، اینترنت و تلفنهای هوشمند، امكاناتي را فراهم کرده كه چندین حوزه همگرا بهعنوان فناوریهای متحولکننده در جهان، تمامي كسب وكارها را به شدت دستخوش تحول نمایند.
ازجمله این فناوریها میتوان به بیومتریک، محاسبات ابری، محاسبات شناختی، فناوری بلاکچین، ماشینهایی با قابلیت یادگیری، محاسبات کوانتومی و روباتیک اشاره کرد که با پتانسیلهایی که دارند طی چند دهة آینده، بسیاری از کسب و کارها را بهشدت متحول خواهند کرد.
پویایی و تناسب در توسعه و تعمیق زیست بوم اقتصاد دیجیتال مانند هر زیست بوم دیگری، نیازمند نظامی است که در آن قواعدی شکل بگیرد که ابزارسازی، نهادسازی و شبکهسازی در زیست بوم را تسهیل و تسریع نماید. ایجاد و توسعه ابزارهای فنی و فرایندی، نهادهای ساختاری و سازمانی و شبکههای همگرا، همافزا و همآفرین شرط اولیه و لازم در نظام سازی است.
نظام صنفی رایانه ای این توانایی و شایستگی را دارد که در بهبود و ارتقاء وضعیت نظام سازی در اقتصاد دیجیتال نقش محوری و کلیدی ایفا نماید، به شرط آنکه پویایی و تحول را سرلوحه قراردهد.