جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۰۱:۲۳
امنیت شغلی، مهم‌ترین دغدغه افراد شاغل است، اما همچنان بسیاری از این موهبت بی‌بهره‌اند؛ این‌روزها، پیشرفت تکنولوژی و محدود شدن فضای استخدام برای نیروهای انسانی، امنیت شغلی را بیش از پیش تهدید می‌کند.
کد خبر: ۵۱۰۸
تیتر20 - امنیت شغلی، مهم‌ترین دغدغه افراد شاغل است، اما همچنان بسیاری از این موهبت بی‌بهره‌اند؛ این‌روزها، پیشرفت تکنولوژی و محدود شدن فضای استخدام برای نیروهای انسانی، امنیت شغلی را بیش از پیش تهدید می‌کند.
امنیت شغلی، چیزی است که همه به دنبال آن هستند، اما رسیدن به آن انصافا دشوار است. حقیقت این است که شغل ما در معرض تهدیدهای دائمی ازسوی منابع مختلفی قرار دارد. با پیشرفت و همه‌گیر شدن تکنولوژی‌های جدید، و دست‌های پنهان بازار که سکان کشتی اقتصاد جهان در دوران پس از جهانی‌سازی را به دست دارند، این نگرانی که آیا سال آینده هم بر سر همین شغل خواهم بود یا خیر، به دغدغه میلیونها نفر تبدیل شده است.

به‌گزارش اقتصادنیوز، به نقل از پایگاه اینترنتی چیت شیت، حقیقت تلخ این است که هیچ‌کس واقعا امنیت شغلی ندارد و حتی مدیران عامل با حقوق‌های بالا نیز زیر فشار خردکننده نبود امنیت شغلی هستند و حتی بسیاری از آنها برای روز مبادا پس‌اندازهایی را کنار گذاشته‌اند. اما برای کارگران طبقه متوسط چطور؟ حتی تصور از دست دادن شغل و امرار معاش هم بسیار ترسناک است.

از آنجا که فکر کردن به از دست دادن شغل هم برای دچار شدن به یک حمله عصبی کفایت می‌کند، در این گزارش قصد داریم با اشاره به هفت تهدید رایج برای امنیت شغلی، ذهن شما را آماده کنیم. گرچه، شاید همه ازسوی این عوامل تهدید نشوند، اما هریک از این عوامل، مشکلات واقعی اقتصادی ایجاد می‌کنند که متاسفانه برخی از آنها اجتناب‌ناپذیرند اما به هر حال، می‌توان برخی از آنها را از خود دور کرد.

تبعیض
شاید به دلیل تبعیض اخراج نشوید اما ممکن است به همین دلیل در مرحله اول حتی نتوانید صاحب شغل شوید. این بزرگترین مشکل برای افرادی است که تلاش می‌کنند دوباره به بازار کار برگردند.

هوش مصنوعی
کم‌کم باید خود را برای شنیدن درباره ماشینی شدن مشاغل و خصوصا هوش مصنوعی که می‌تواند برای اشتغال میلیونها نفر مشکل ایجاد کند، آماده کنید. این شوخی نیست بلکه برخی مطالعات هم صحت این ادعا را تایید می‌کنند. به طوری که در آینده نزدیک شاهد خواهیم بود که نیمی از مشاغل آمریکایی‌ها به واسطه همین ماشینی شدن و هوش مصنوعی ناپدید خواهند شد و این قطعا چیزی است که باید آنرا جدی گرفت.

با این حال، همگان، با حضور هوش مصنوعی در اقتصاد، بیکار نخواهند شد اما قطعا این اتفاق برای افراد زیادی خواهد افتاد. بزودی بسیاری از خودرو‌ها خودران و بی نیاز از راننده خواهند شد. کارخانه‌ها و لوازم خانگی نیز هم‌اکنون بدون نیاز به نظارت انسان کار می‌کنند و این تازه آغاز راه است.

سهام‌داران
اگر شما هم مانند میلیونها نفر دیگر، برای شرکت‌هایی کار می‌کنید که سهامی عام هستند، شما شامل لطف صاحبان آن یعنی سهامداران آن می‌شوید. بنابراین، صاحبان و سرمایه‌داران این شرکت تنها به دنبال بازگشت سرمایه‌ خود هستند و هر فصل انتظار دارند سهامشان رشد کند و در پایان سال به سودآوری برسند. آنها افراد پرتوقعی هستند و وقتی نیاز به کاهش هزینه‌ها باشد، کارمندان قطعا اولین هزینه‌هایی هستند که باید کم شوند.

مهاجرت
مهاجرت به خودی خود اتفاق مثبتی است و سبب رشد و رونق اقتصادی می‌شود. اما از جنبه دیگر، ورود تعداد افراد بیشتر به بازار کار، به معنای افزایش رقابت بیشتر است. برای برخی از افراد، بخصوص آنهایی که در سطوح پایین اقتصادی هستند، مهاجرت به معنای این است که افراد دیگری جایگزین آنها خواهند شد. این نگرانی، قطعا بیش از هرکسی شامل افرادی می‌شود که مهارت‌های شغلی کمتری دارند.

کنترل پیشینه و پشتوانه مالی
قطعا همه ما می‌دانیم که داشتن پیشینه بی نیازی و کنترل امتیاز اعتباری، ممکن است به قیمت از دست دادن شغل تمام شود. همچنین اگر از نظر اعتباری و بدهی فرد خوش اعتباری نیستید از همین حالا برای رفع این مشکل اقدام کنید.

برون‌سپاری و واگذاری مسئولیت‌ها
جهانی‌سازی، منجر به واگذاری بسیاری از شغل‌ها شده است و انتظار می‌رود این روند همچنان با توسعه کشورها و اقتصادهای خارجی ادامه یابد. مردم در سراسر جهان، از نظر سوادی و علمی درحال رشد هستند و روز به روز بر مهارت‌های آنها افزوده می‌شود. آنها حتی حاضرند با دریافت دستمزد پایین‌تر هم کار کنند که این برای کشورهایی که کارگران آنها دستمزد بالایی دارند، نظیر آمریکا خبر نگران‌کننده‌ای محسوب می‌شود.

رکود اقتصادی
رکود هم بخشی از چرخه اقتصادی است که لاجرم نمی‌توان از آن اجتناب کرد. رکودهای اقتصادی یا بحران‌ها، مدام رخ می‌دهند و هیچ‌کس کاری از دستش بر نمی‌آید. وقتی رکود رخ می‌دهد، اغلب به اقداماتی نظیر کاهش هزینه‌ها ازسوی شرکتها منتهی می‌‌شود که مرسوم‌ترین راهکار نیز تعدیل نیرو است. بهترین کاری که می‌توان کرد این است که خود را آماده این اتفاق کنید و جایی را برای نجات خود از این وضعیت از حالا پیدا کنید. همچنین، تلاش کنید تا حد امکان ارزش خود را به روسای خود اثبات کنید. شاید این کار به نجات شما منتهی نشود، اما دست‌کم نسبت به بقیه جایگاه امن‌تر و بهتری خواهید داشت.

برچسب ها: تهدید شغلی شغل
ارسال نظرات
موضوعات روز
پرسش