تیتر۲۰- امروزه نظامهای اقتصادی دنیا مبتنی بر فعالیتهای دانش بنیان است و شاخص اقتصاد دانش بنیان به عنوان یک معیار جهانی در سنجش کشورهای مختلف جهان از حیث میزان اتکا به علوم مختلف و به کارگیری آنها در راستای توسعه اقتصادی مورد تاکید و توجه قرار دارد.
درحال حاضر بسیاری از کشورهای دنیا در زمینه فعالیتهای دانش بنیان سرمایهگذاری کردهاند و آمریکا، کانادا، آلمان و هلند از جمله کشورهای مطرح و شناخته شده در حوزه اقتصاد دانش بنیان به شمار میروند. این شرکتها، موتور محرکه و عامل محوری پیشرفت اقتصادهای دانش بنیان هستند که در پایداری اقتصاد نقش موثری دارند.
وزارت تعاون در سالهای اخیر به سمت تشکیل و توسعه شرکتهای تعاونی دانش بنیان و ایجاد مراکز نوآوری در بخش تعاون پیش رفته تا ضمن ترسیم الگوهای دانش محور در بخش تعاون، زمینه شکل گیری تیم های دانش بنیان در قالب تعاونیها را فراهم کند.
در همین راستا صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون و صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف حمایت از تعاونیهای تولیدی و تقویت زیست بوم نوآوری تفاهمنامه همکاری مشترک امضا کردند.
البرز محمدی ـ مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون با اشاره به امضای این تفاهمنامه ابراز امیدواری کرده با انعقاد این تفاهمنامه گامهای مؤثری برای پیشرفت و حمایت از شرکتهای تعاونی دانشپایه، کارآفرین، تولیدی و نوآور برداشته شود.
به گفته وی صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون تاکنون نقش حمایتگری در احیای اقتصادی کسبوکارهای تعاونی به خصوص در بخش تولیدی دانشبنیان ایفا کرده و با توجه به ظرفیت نقش مهمی در پایداری این شرکتها داشته است.
محمدی کسبوکارهای خرد و متوسط را ریشه اقتصاد ملی عنوان کرده و معتقد است با حمایت و توسعه این کسبوکارها گامهای بسیاری برای رشد و توسعه اقتصاد ملی میتوان برداشت.
پیش از این مدیر عامل صندوق ضمانت سرمایهگذاری بخش تعاون از افزایش سقف ضمانت این صندوق و تفاهمنامه با صندوق نوآوری و شکوفایی خبر داده و گفته بود: با امضای این تفاهمنامه سقف ضمانت برای شرکتهای تعاونی دانش بنیان تا ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات و برای شرکتهای غیرتعاونی دانشبنیان تا هفت میلیارد تومان تسهیلات افزایش پیدا خواهد کرد.
معاون وزیر تعاون با اشاره به ثبت ۱۰۱ تعاونی دانش بنیان در کشور از برنامهریزی برای افزایش تعداد تعاونیهای دانش بنیان به ۲۵۰ شرکت خبر داد.مهدی مسکنی - معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتوگویی با ایسنا، از پیشبینی تسهیلات ۵۰۰۰ میلیارد تومانی برای تعاونیهای دانش بنیان خبر داده و میگوید: در راستای حمایت مالی و پرداخت تسهیلات به تعاونیهای دانش بنیان منابع ارزان قیمت در قالب ۲۰۰۰ میلیارد تومان و همچنین ۳۰۰۰ میلیارد تومان از محل منابع بانک توسعه تعاون اختصاص مییابد و در مجموع ۵۰۰۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان پرداخت خواهد شد.
وی با اشاره به ثبت ۱۰۱ تعاونی دانش بنیان در کشور از هدفگذاری افزایش تعداد تعاونیهای دانش بنیان به ۲۵۰ شرکت خبرداد و گفت: حمایت از تشکیل و توسعه تعاونی های دانش بنیان را از راهکارهای موثر در اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی و حمایت از ایدههای عملی نخبگان ذکر کرد.
بسیاری از کارشناسان معتقدند با توجه به پویایی و انعطافپذیری بالای شرکتهای دانش بنیان، ظرفیت مناسبی برای مقابله با شرایط تحریم به شمار میروند و از این منظر ایجاد مراکز نوآوری در بخش تعاون میتواند زمینه بروز خلاقیتها و نوآوریها را فراهم کند.
تیتر۲۰- شرکتهای دانش بنیان، موسساتی هستند که با هدف تجاری سازی نوآوریها و اختراعات و توسعه و بومیسازی فناوری شکل میگیرند و از ریسک سرمایهگذاری پایینی برخوردارند. کارشناسان بر این باورند که اقتصاد دانشبنیان میتواند کلید پیشرفت و شکوفایی اقتصاد ایران در قرن جدید باشد و بستر مناسبی را برای فعالیت کارآفرینان و فارغ التحصیلان خلاق و صاحب ایده فراهم کند./ایسنا