تیتر20 - این تاکسی ها به صورت اجاره به شرط تملیک در اختیار رانندگان قرار خواهد گرفت و قیمت آن یک میلیارد و ۳۲۰ میلیون تومان برآورد شده که طبق اعلام مسئولان قرار است دولت یارانه ای را بابت خرید این تاکسی ها (احتمالا ۵۰ درصد مبلغ خودرو) به متقاضیان پرداخت کند.
بر این اساس، در مرحله اول ۱۰۰ دستگاه تاکسی طی دو تا سه هفته آینده پلاک گذاری شده و در سطح شهر به ارائه خدمات می پردازند. از این تاکسی ها در مسیر ونک به تجریش و همچنین یک مسیر تاکسیرانی غرب به شرق استفاده خواهد شد.
بنا بر این گزارش، 400 دستگاه خودرو E50A طی همکاری شرکت خدمات بین الملل کرمان خودرو و شاتل در اختیار تاکسیرانان قرار گرفته و به کمک اپلیکیشن شهرزاد تاکسیرانی آماده خدمت رسانی هستند.
خودرو KMC E50A یک خودرو تمام الکتریکی 4.77 متری است که با وزن 1650 کیلوگرمی می تواند ظرف 7.6 ثانیه به مرز 100 کیلومتر بر ساعت برسد. کی ام سی J۷ EV تحت عنوان E50A ارائه شده و از یک موتور با قدرت 142 کیلووات و حداکثر گشتاور 340 نیوتون متر بهره می برد و نیرو از طریق یک جعبه دنده تکسرعته به چرخهای جلو منتقل می شود.
براساس اعلام کرمان موتور، باطری این خودرو از نوع LFB است و مسافت قابل پیمایش آن برابر با 401 تا 500 کیلومتر است. باید اضافه کرد که باتری 50.1 کیلووات ساعتی این خودرو براساس استانداردهای چین طراحی و تولید شده و در نتیجه دارای ویژگی فناوری آبخنک و عملکرد پایدار در شرایط آب و هوایی مختلف است.
فرمان برقی و ورود بدون کلید، سیستم کنترل پایداری الکترونیک، سیستم ترمز کمکی هیدرولیکی، سیستم کنترل حرکت در سربالایی، سنسور پارک عقب، کروز کنترل، اتوهلد، 6 کیسه هوا، ای بی اس، ای بی دی بخشی از امکانات این تاکسی برقی است.
رونمایی هشت خودروی برقی داخلی در سال آینده
علیآبادی وزیر صنعت، معدن و تجارت ، در این مراسم از تاکسیهای برقی کرمان موتور اظهار کرد: برقی سازی یکی از کارهای بزرگ است و سابقه علمی برقی سازی خودروها از ۳۰ سال پیش در ایران وجود داشته و در گروه مپنا ۱۰ سال است که به صورت تخصصی این کار را پیگیری میکنیم. امروز نه تنها دانش برقی سازی خودروها در کشور وجود دارد، بلکه نهادینه نیز شده است و در نظر داریم سال آینده از هشت خودروی برقی تولید داخل بهرهبرداری کنیم.
وی با بیان اینکه ایران جزو چند کشور اول دنیا در این زمینه است، اظهار کرد: ما فقط بهرهبردار نیستیم، بلکه دانش برقیسازی خودروها در حالی در کشور ما از سالیان قبل وجود دارد که در هندسه ذهنی بسیاری از کشورهای دنیا برقی سازی نمیگنجد و ما جزو نادرترین کشورهایی هستیم که این فناوری را داریم و جالب است بدانید که ماشین من پنج سال پیش برقی شد و هنوز نحوه برقی سازی که برای خودروی خودم داشتم در دنیا تجاری نشده است، اما اینقدر به دانش برقی سازی ایرانی اعتماد کردم که خودروی خود را برقی کردم.
وی با بیان اینکه برقی سازی خودروها برای محیط زیست بسیار مهم است، تصریح کرد: تغییرات اقلیمی که اکنون میبینیم ناشی از خرابکاریهایی است که انجام میدهیم؛ لذا هرچه سریعتر باید این فرآیند را انجام دهیم.
علی آبادی با بیان اینکه خودروهای برقی دو نسل دارند، تصریح کرد: خودروهای برقی نسل امروز و نسل فردا؛ در مورد خودروهای برقی نسل امروز باید بگویم که برای باطریهای لیتیومی و بازیابی آنها باید فکری کرد.
وزیر صمت با بیان اینکه تصمیم انقلابی گرفتیم و به زودی لیست خودروهای برقی را روی سایت میگذاریم، اظهار کرد: سالهاست که تعرفه واردات خودرو زیاد است اما حالا تعرفه واردات خودروهای برقی را یک درصد اعلام کردیم، یعنی اینکه من به مردم آدرس میدهم که بیایید از خودروهای برقی استفاده کنید و در نظر داریم هر هفته یک نمونه خودروی برقی رونمایی کنیم و باید بگویم که بیگدار به آب نمیزنیم، بلکه عالمانه وارد عمل شده و با استفاده از شرکتهای دانش بنیان دارای این فناوری وارد میشویم.