تیتر۲۰- به نقل از وزارت راه و شهرسازی، «سعید بختیاری» افزود: پیش نویس دستورالعمل (ضابطه) محافظت ساختمانها در برابر آتش، آماده شده و هم اکنون توسط سازمان برنامه و بودجه برای نظر خواهی مهندسان روی رایانامه به نشانی sama.mporg.ir قرار گرفته است.
رئیس بخش آتش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی توضیح داد: این دستورالعمل نسبت به همه ضوابط قبلی محافظت ساختمانها در برابر آتش موجود در کشور، بسیار کاملتر تدوین شده و سرفصلهای تخصصی در زمینههای دستهبندی ساختمانها، طراحی راههای خروج، مقاومت اجزای ساختمان در برابر آتش، ضوابط مربوط به رفتار مواد و مصالح ساختمانی از نظر ایمنی در برابر آتش، سیستمهای کشف و اعلام حریق، سیستمهای اطفای دستی و خودکار حریق، سیستمهای کنترل دود، ایمنی کارگاههای ساختمانی در حین ساخت و بسیاری سرفصلهای دیگر را در بر دارد.
بختیاری تصریحکرد: این دستورالعمل به صورت پایه عملکردی (performance-based) تهیه شده که در زمینه ضوابط محافظت ساختمانها در برابر آتش برای نخستین بار است که در کشور به این شکل انجام شده است.
به گفته وی، با توسعه خوب فناوریهای نوینی که در زمینه مهندسی آتش در کشور در چند سال اخیر محقق شده است، با انتشار و ابلاغ این ضابطه، شاهد تحولات مثبت بیشتری در زمینه ایمنی ساختمانها در برابر آتش در کشور، بهویژه برای ساختمانهای مهم، بلندمرتبه و پروژههای عمرانی خواهیم بود.
بختیاری همچنین درباره مبحث سوم که به موضوع محافظت ساختمانها در برابر حریق میپردازد، از بازنگری آن در آینده نزدیک با همکاری دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان خبر داد و گفت: برنامهریزی در این زمینه با همکاری با دفتر مقررات آغاز شده است.
به گفته وی، ضابطه ارزیابی و بهسازی ایمنی در برابر آتش برای ساختمانهای موجود توسط مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی تدوین شده که با شماره ضابطه ۹۲۲ از سایت انتشارات این مرکز قابل تهیه است. ابلاغ این ضابطه نیز به عنوان مبحث جدید مقررات ملی ساختمان مراحل نهایی در وزارت راه و شهرسازی را میگذراند./مهر