تیتر۲۰- محمد جواد نوفرستی کارشناس انرژی با اشاره به اینکه در کشور ما کلاً ۱۴ تا ۱۶ نیروگاه مازوت سوز وجود دارد گفت: از بین این ۱۶ نیروگاه مازوت سوز ۳ نیروگاه به دلیل مجاورت با برخی از استانها امکان مازوت سوزی ندارد و باید به سمت تنوع سبد سوخت حرکت کنیم.
وی ادامه داد باید به سمتی حرکت کنیم اجرای طرحهای بهینه سازی حرکت کنیم زیرا در سالهای نه چندان دور برداشت از برخی از میادین مشترک روند نزولی پیدا میکند زیرا انرژی تجدید پذیر است و روزی به پایان میرسد.
این کارشناس انرژی با اشاره به اینکه بهینه سازی میتواند ارزانترین راه تأمین منابع باشد، خاطر نشان کرد: بحث بهینه سازی مصرف انرژی به عنوان بزرگترین و ارزانترین منبع تأمین منبع انرژی را باید در دستور کار قرار داد، بخشی از این طرحهای در حال اجرا تشویق مردم به صرفهجویی با مشارکت در پاداش آن است.
وی ادامه داد: باید بپذیریم که گازوئیل و مازوت حالت مرگباری دارند و ما چارهای جز استفاده از مازوت نداریم زیرا نه امکان صادرات وجود دارد و نه تخلیه در دریا به همین علت باید به صورت هدفمند در محیط استفاده شود که نیروگاههای خارج از شهر بهترین گزینه هستند.
این کارشناس انرژی با اشاره به اینکه باید به سمت ساخت نیروگاههای سیکل ترکیبی حرکت کنیم اضافه کرد: ساخت نیروگاههای سیکل ترکیبی منجر به افزایش راندمان را به دنبال دارد به همین دلیل مصرف سوخت کمتری هم دارد.
به گفته وی یکی از دلایل بی رغبتی نیروگاهها از سوخت جایگزین کاهش راندمان و افزایش استهلاک است زیرا ۹۰ درصد نیروگاههای حرارتی ما بر پایه سوخت گاز ساخته شدهاند، همین امر سبب میشود که در شرایط بحران از سوخت جایگزین استفاده کنند.
وی در خاتمه خاطر نشان کرد: وابستگی ۹۰ درصدی تولید برق کشور باید زنگ خطر باشد، زیرا در شرایط فعلی هم ناترازی برق داریم و هم ناترازی گاز به همین دلیل باید توسعه تجدید پذیر ها را در دستور کار قرار داد تا هم وابستگی سبد سوخت به گاز کاهش پیدا کند و هم در سالهای آتی شاهد تنوع سبد سوختی باشیم./مهر