پنجشنبه ۰۲ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 February 20
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۰
رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران می‌گوید هم وزارت نفت و هم وزارت نیرو مقصر وضعیت فعلی کمبود گاز و برق در کشور هستند، وزارت نیرو مقصر است چون کمبود گازوییل خود را پیگیری نکرد و وزارت نفت هم مقصر است زیرا مخازن نیروگاهها را سوخت‌گیری نکرد. این اتفاق در دولت سیزدهم باید رخ می‌داد که نیفتاد و حالا دولت چهاردهم وارث آن شده است.
کد خبر: ۷۴۵۸۴

تیتر20-امیرعباس آذرم‌وند: تنش اخیر میان وزارت نفت و نیرو به جایی رسید که صدای مسعود پزشکیان را هم در آورد. او با بیان اینکه گاهی مسئولان کم می‌آورند و به همدیگر گیر می‌دهند گفت: ما باید اصل مسئله را حل کنیم، با همدیگر دعوا دعوا نکنیم، تا جایی که امکان دارد بهم کمک کنیم. مردم عزیز هم باید به ما کمک کنند. از دولت و من به اصطلاح مسئول گرفته تا بقیه در تمام زمینه ها بد مصرف می کنیم. اگر بتوانیم سوخت و ذخایرمان را درست مدیریت کنیم اصلا امکان ندارد که در مملکت ما کسی گرسنه، بیکار و فقیر بماند. وقتی این اتفاق افتاده خودمان مقصر بودیم و حالا باید دست در دست هم بدهیم، مشکل را حل کنیم و مملکت را به جایی برسانیم که مردم ما لیاقت و استعداد آن را دارند.

با این حال به نظر می‌رسد این جدال هنوز مرتفع نشده است. از یک سو وزارت نیرو مدعی است ۸۳۲ میلیون مترمکعب گاز کمتر از سال گذشته به نیروگاه‌ها تحویل شده است (کاهش ۶۴‌درصدی گازرسانی به نیروگاه‌ها) و این کمبود منجر به خروج نیروگاه‌ها از مدار و قطعی برق شده است و از سوی دیگر وزارت نفت با ارائه آمارهایی اعلام کرده تحویل سوخت مایع (نفت گاز و مازوت) ۲۴ درصد افزایش یافته است. افزایش ۵۵‌درصدی تحویل نفت گاز نسبت به تعهدات داشته است و وزارت نفت مشکل اصلی را مدیریت ناکارآمد سبد سوخت نیروگاه‌ها می‌داند.

در همین رابطه آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران درباره تنش اخیر میان دو وزارتخانه نفت و نیرو گفت: «واقعیت این است که هر دو وزارتخانه به سهم خود در وضعیت فعلی مقصر هستند. شبکه گاز کشور در بهمن ماه پارسال دچار اخلال شد و به همین دلیل نیروگاههای حرارتی که سهم مهمی از تولید برق کشور را دارند، شروع کردند به استفاده از ذخایر گازوییلی که در مخازن خود داشتند.»

او افزود: «وزارت نفت نتوانست گازوییلی که مصرف شده بود را تامین کند زیرا ما در تولید گازوییل با محدودیتهای زیادی مواجهیم ولی در تولید مازوت دستمان باز است. در بهار امسال این دو وزارتخانه با هم وارد تعاملی برای رفع کمبود گازوییل شدند اما سانحه‌ای که برای آقای رییسی رخ داد، همه معادلات را به هم زد. دولت سیزدهم به طور ناگهانی باید تغییر می‌کرد و در آن وضعیت وانفسا، مخازن خالی مانده نیروگاههای کشور فراموش شد.»

به گفته این عضو اتاق بازرگانی، دولت سیزدهم به عنوان دولت وقت که حادثه اخلال در گاز رسانی در دوره‌اش رخ داد، باید هر طور بود مخازن را پر می‌کرد و دولت چهاردهم را با این وضعیت رو به رو نمی‌ساخت.

این تولیدکننده برق ادامه داد: «اکنون هم وزارت نیرو مقصر است که با عدم پیگیری قصور کرده و هم وزارت نفت که گازوییل کافی را تامین نکرده است. به همین جهت ما امروز با مازوت سوزی گسترده دست و پنه نرم می‌کنیم. اگر دولت سیزدهم سر موعد به وظایفش عمل می‌کرد و مخازن را سوخت‌گیری می‌کرد، این همه قطعی برق در کشور رخ نمی‌داد.»

 وزارت نفت متهم ردیف اول بی‌برقی است یا وزارت نیرو؟/ نجفی:‌ اخلال گازی پارسال به قطعی برق امسال منجر شد

وی در پاسخ به اینکه تامین گازوییل از منابع دیگر چگونه امکان پذیر خواهد شد، توضیح داد: «تجار و بخش خصوصی می‌توانسته و می‌توانند که بخش مهمی از گازوییل کشور را تامین کنند ولی نوع قرار دادها طوری است که آنها سراغ این کار نمی‌روند. یعنی می‌گویند برو گازوییل بخور اما پس از چند هفته تازه پول آن را واریز می‌کنند. فکر می‌کنم اگر مدل مالی روان‌تری را وزارت نفت داشت و بوروکراسی کشور هم کارآمدتر بود، می‌شد به شکل موثرتری از توان بخش خصوصی استفاده کرد.»

او ادامه داد: «دولت و به طور خاص وزارت نفت باید از عدم انعطاف دست بردارند و مدل مالی منعطف‌تری را لااقل در شرایطی مشابه وضع امروز داشته باشند تا مشکلات کشور این گونه به شکل سراسری مردم را درگیر نکند. به این ترتیب همانطوری که گفتم هم وزارت نیرو و هم وزارت نفت مقصر هستند و دولت چهاردهم هم اینجا می‌توانست سریع‌تر عمل کند هر چند که می‌توان این دولت را وارث ناکارآمدی پیشین دانست.»

وی ضمن تاکید بر اینکه کشور چنان دچار مشکل شده که از سر اجبار دوباره به شکلی گسترده، مازوت‌سوزی از سرگرفته شده است.

او گفت: «از مسئولان دولت باید بخواهیم خودشیفتگی‌شان را تعدیل کنند چرا که در این توهم قرار دارند که فقط آنها خوب می‌فهمند و درست می‌بینند در حالی که این طور نیست و مشکلات امروز از قضا ناشی از عملکرد دستگاههای دولتی است. تا زمانی که افراد نپذیرند که از خود شیفتگی دست بردارند نخواهند توانست روند خود را هم اصلاح کنند.»

نجفی درباره وعده‌های پزشکیان و وزیر نیرو در مورد به صفر رسیدن کمبود گاز و برق تا سال بعد هشدار داد: «بدون تعارف سال بعد از امسال وضعیت بدتری خواهیم داشت زیرا تا همین امروز هیچ اقدام خاصی چه در زمینه تولید بیشتر و چه در زمینه صرفه‌جویی صورت نگرفته است. خوب است دولتمردانی که این طور وعده می‌دهند اقداماتی که داشته‌اند را هم بگویند.»/خبر انلاین

ارسال نظرات
موضوعات روز