تیتر20 - رئیس گروه امورتولیدات زنبور عسل وزارت جهادکشاورزی گفت: قیمت تمام شده تولید هرکیلوگرم عسل طبیعی به طور متوسط بین ۲۵ تا ۳۵ هزار تومان است.
ماشاالله جمشیدی در گفتگو با مهر در پاسخ به این پرسش که مصرف کنندگان چگونه میتوانند عسل طبیعی را از نوع تقلبی آن تشخیص دهند، اظهارداشت: مصرف کنندگان قادر به تشخیص این مساله نیستند. آنان باید برای تشخیص طبیعی یا تقلبی بودن عسل، آن را به آزمایشگاههای تخصصی ببرند یا اینکه از افراد مطمئن و قابل اعتماد محصول مورد نیازشان را خریداری کنند، ضمن اینکه خرید برندهای مشهوری که آزمایش و کنترل میشوند، راه خوبی برای اطمینان از طبیعی بودن محصول است.
وی با بیان اینکه سازمان استاندارد و موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در استان البرز چنین آزمایشگاههایی دارند، در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا افراد معمولی نیز میتوانند به آزمایشگاههای مربوطه مراجعه کنند؟ گفت: بله، این امر امکانپذیر است و هزینه چنین آزمایشی هم حدود ۱۴۰ هزار تومان است.
جمشیدی درباره قیمت تمام شده تولید عسل برای تولیدکنندگان نیز افزود: این هزینه بستگی به نوع عسل تولید شده دارد اما به طور متوسط قیمت تمام شده تولید هرکیلوگرم عسل طبیعی بین ۲۵ تا ۳۵ هزارتومان است.
وی اضافه کرد: هزینههای بسته بندی، فرآوری و غیره به عسلی که در فروشگاهها برای مردم عرضه میشود، افزوده خواهد شد. جمشیدی درباره میزان تولید عسل طی سالجاری نیز گفت: هنوز این موضوع به طور دقیق قابل پیش بینی نیست.