تیتر ۲۰ - از هفت منطقه آزاد تجاری-صنعتی که سال ۱۴۰۰ تصویب و ابلاغ شدند تا امروز هیئت مدیره و مدیرعامل چند منطقه آزاد انتخاب شده و چند منطقه آزاد از جمله مازندران با مدیر اجرایی مدیریت میشوند.
در حالی که طرح منطقه آزاد تجاری مازندران که پس از پیشنهاد به شورای عالی مناطق آزاد و هیات دولت و تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان، مهر ۱۴۰۲ از سوی رئیسجمهور به وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ شده اما هنوز این منطقه فعال نشده است. درحالی که پیشینه پیگیری برای تاسیس منطقه آزاد مازندران به سال ۱۳۷۴ برمیگردد که این استان همزمان با کیش میتوانست منطقه آزاد تجاری صنعتی داشته باشد.
مدیر منطقه آزاد تجاری صنعتی مازندران معتقد است که« تاخیر ۶ماهه در انتخاب مدیرعامل و هیات مدیره منطقه آزاد مازندران، رخ داده است که با توجه به تغییراتی که در دولت و مدت زمانی که برای انتخاب مسئولان اجرایی طی شد این تأخیر پیش آمده است.» با این حال حجت الاسلام مجیدرضا فولادی گفته قصد داریم که هاب سلامت و امنیت غذایی در کشور را در منطقه مازندران راه اندازی کنیم و رایزنی هایی در دولت و رئیسجمهور انجام شده و موافقت اولیه ستاد دریافت و طرح آن به استاندار ارائه شد. البته پیگیری برای ایجاد پایانه صادرات صنایعدستی در منطقه آزاد اقتصادی مازندران نیز در دستور کار قرار دارد، اما کار به این سادگی هم نیست چراکه این منطقه در حمل و نقل جادهای تعداد کانتینرها کم و در حوزه ترانزیت مشکل دارد.
از طرف دیگر منطقه آزاد مازندران به دنبال دریافت مجوز راه اندازی دهکده لجستیک است، چون شامل سه نقطه محدود در بندر امیرآباد با ۱۰۶۰ هکتار مساحت، منطقه ساحلی چپکرود جویبار تا میرود بابلسر با ۴۶۱ هکتار مساحت و محوطه بندر نوشهر با ۸۴ هکتار مساحت میشود و یکپارچه نیست و باید شبکه حملونقل و زیرساختهای مناسب در این منطقه فعال باشد.
فعلا منابع درآمدی منطقه آزاد مازندران صرف زیرساخت و توسعه می شود اما اگر منطقه آزاد کار خود را به سرانجام برساند در عرض دو تا ۳سال ۳همت درآمد خواهد داشت.
همچنین تفاهمنامه همکاری سه جانبهای بین مرکز روسیه و پژوهشگاه صنعت نفت و منطقه آزاد مازندران امضا شود تا در خصوص انتقال فن آوری و تکنولوژی و ارتباطات علمی همکاریهای گستردهای صورت گیرد.
گردشگری سلامت، گردشگری کشاورزی نیز قرار شده منشا تحول استان شود، اقتصاد دریا که به توسعه دریامحور تغییر کرده و برنامه رشد که در آن تکالیف دستگاهها مشخص شده، در این دوره براساس هدفگذاری محقق شد.
درواقع منطقه آزاد مازندران باید با اتخاذ راهکار درست و اصولی، به دروازه تجارت و صادرات با هدف رشد اقتصادی و توسعه و آبادانی کشور تبدیل شود. در همین راستا باید با تشکیل کارگروههای تخصصی تلاش شود تا محور فعالیتهای منطقه آزاد مشخص و زمینه حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی فراهم شود. برای تحقق این هدف ابتدا باید برنامههای اصلی دفتر منطقه آزاد حمایت از تولیدکنندگان و ایجاد فضای رقابتی در منطقه آزاد باشد. اما تاکنون اقدام خاصی در این منطقه اتفاق نیفتاده و تنها برای جذب ایدههای جدید یک فراخوان صادر کردهاند.