شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 19
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۲۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۱
تیتر ۲۰ گزارش می‌دهد:
محصول «روزنو» بانک تجارت، با تمرکز بر اعتباردهی در مقیاس کوچک و اتصال مستقیم به زنجیره‌های توزیع، نمونه‌ای از این رویکرد هوشمندانه است. این طرح، تلاقی منافع بانکی با نیاز‌های واقعی خانوار را در بستری عملیاتی و قابل اجرا دنبال می‌کند.
کد خبر: ۷۵۴۲۳

تیتر 20- در شرایطی که دسترسی به منابع مالی خرد، نقش بسزایی در پایداری تقاضای مصرف‌کننده دارد، بانک‌ها به‌ دنبال راهکارهایی برای تسهیل خرید روزمره و جذب مشتریان وفادار هستند. محصول «روزنو» بانک تجارت، با تمرکز بر اعتباردهی در مقیاس کوچک و اتصال مستقیم به زنجیره‌های توزیع، نمونه‌‌ای از این رویکرد هوشمندانه است. این طرح، تلاقی منافع بانکی با نیازهای واقعی خانوار را در بستری عملیاتی و قابل اجرا دنبال می‌کند.

 هم‌راستایی محصولات در منظومه اعتبارات
بانک تجارت، علاوه بر «روزنو» با ارائه محصولاتی مانند «کالانو»، «کسب‌نو»، «کشت‌نو»، «صنف‌نو»، «تامین‌نو» و محصولات دیگر، نشان داده به دنبال نوآوری و پاسخگویی به نیازهای متنوع مشتریان و شخصی‌سازی خدمات است. این محصولات در قالب سامانه جامع تخصیص اعتبار منظومه نوآوری بانک تجارت، ارائه و با همکاری فعالان حوزه خدمات انفورماتیک، اجرایی شده‌اند.  


کالانو با فراهم‌سازی امکان خرید اقساطی کالاهای بادوام، کسب‌نو با ارائه تسهیلات به خرده‌فروشان و هایپرمارکت‌ها برای خرید اعتباری از تأمین‌کنندگان به‌ویژه کالاهای تندمصرف، کشت‌نو با تسهیل تأمین مالی در زنجیره تولید محصولات کشاورزی، صنف‌نو با حلقه اتصال زنجیره مالی و تامین‌نو (SCF) با تامین مالی زنجیره‌ای بنگاه‌های خریدار مواد اولیه و خدمات موردنیاز در تولید محصول، نمونه‌هایی از تلاش‌های نوآورانه این بانک در سال‌های اخیر هستند. 


بانک تجارت، همچنین با ارائه محصولات خلاقانه، مانند خرید اعتباری کوتاه‌مدت به صورت BNPL، از سال‌های گذشته تا کنون، سعی در پاسخگویی به نیازهای متغیر مشتریان داشته است. این محصول، به مشتریان امکان می‌دهد کالاها و خدمات موردنیاز خود را تهیه و مبلغ آن را در پایان ماه بدون پرداخت سود، تسویه کنند.


 روزنو؛ از اعتبار خرد تا راهکار هوشمند بانکی
در ادامه این مسیر، «روزنو» با تمرکز بر دیجیتالی‌سازی و سهولت دسترسی به خدمات مالی، تکمیل‌کننده سبد محصولات بانک تجارت است. این محصول، با هدف تسهیل خریدهای روزمره به شیوه‌ اعتباری طراحی شده و با فراهم‌سازی امکان دسترسی همگانی به اعتبارات خرد، منافع دوسویه فروشنده و خریدار را به صورت همزمان درنظر دارد. مشتریان می‌توانند از طریق فروشگاه‌های زنجیره‌ای کسب‌نو، کالاهای مصرفی خود را با استفاده از اعتبار روزنو تهیه کنند.


بنابراین روزنو، پاسخی به یک دغدغه‌ اصلی بخش بزرگ جامعه، یعنی تأمین کالاهای مصرفی روزانه در شرایطی است که پرداخت نقدی همیشه ممکن نیست. این محصول بانک تجارت، با تکیه بر سازوکار اعتبارات خرد، به خریداران امکان می‌دهد بدون نیاز به پرداخت فوری، مایحتاج خود را از فروشگاه‌های زنجیره‌ای تحت‌پوشش، از جمله فروشگاه‌های کسب‌نو، خریداری نمایند.


ویژگی برجسته روزنو در این است که نه ‌تنها از خریدار حمایت می‌کند، بلکه مدل طراحی‌شده‌ به نحوی است که فروشنده نیز از این چرخه سود می‌برد. برخلاف برخی مدل‌های اعتباری، که صرفاً فشار پرداخت را به تعویق می‌اندازند، در اینجا، مکانیزم به‌گونه‌ای است که جریان نقدینگی فروشنده را مختل نمی‌کند و در عین حال به خریدار، فرصت مدیریت مالی بهتر می‌دهد.


نکته قابل توجه دیگر، گستردگی دسترسی به این محصول است. برخلاف وام‌ها یا تسهیلاتی که نیازمند فرایندهای پیچیده و زمان‌بر هستند، روزنو برای طیف وسیع‌تری از کاربران طراحی شده و به‌ عبارتی، ساده‌سازی و دموکراتیزه کردن اعتبارات خرد را دنبال می‌کند. به همین دلیل، این طرح فراتر از ابزار مالی، بخشی از سیاست حمایتی هوشمندانه است که می‌تواند نقش موثری در بهبود کیفیت زندگی طبقات مختلف جامعه ایفا کند.


به تعبیر دیگر، ساختار اعتباری روزنو، مبتنی بر وام‌های کلان و مشروط به مراحل طولانی نیست، بلکه با تکیه بر اعتمادسازی، اعتبارسنجی هوشمند و استفاده از داده‌های مالی، مسیر کوتاه‌تری برای تخصیص اعتبار فراهم می‌کند و آن را برای گروه‌های متنوع مشتریان، از کارمندان تا فروشندگان خرد، قابل دسترس و جذاب می‌سازد. همین سادگی و دسترس‌پذیری، روزنو را به گزینه‌ کاربردی در شرایط اقتصادی متغیر، به‌ویژه وقتی تورم، قدرت خرید نقدی خانوارها را تحت فشار قرار می‌دهد، تبدیل کرده است.


چشمه پرمنفعت؛ از مشتریان تا بانک
اکنون پرسش این است که روزنو به گفته مدیرعامل بانک تجارت، چگونه می‌تواند به یکی از «چشمه‌های پرمنفعت در جذب مشتریان و منابع خرد»، تبدیل شود؟ 


در این ارتباط، نکته اول، تأکید بر جریان پایدار و مستمر است. «چشمه»، استعاره‌ای از یک منبع پایدار و زاینده است. این امر بدین معناست که بانک تجارت، به روزنو صرفا به عنوان طرح موقت یا تبلیغاتی نمی‌نگرد، بلکه آن را یکی از ارکان پایدار رشد و درآمدزایی با توانایی تغذیه مداوم سیستم بانکی از طریق جذب مشتریان جدید می‌داند.


نکته دوم اینکه برخلاف مدل‌هایی که جذب سرمایه‌های کلان را هدف می‌گیرند، روزنو بر «منابع خرد» تمرکز دارد؛ یعنی پول‌هایی با حجم پایین اما در مقیاس گسترده که از طریق تعامل روزمره مردم با فروشگاه‌ها و اعتبار خرد ایجاد می‌شود. این نوع منابع، در صورت مدیریت درست، از ثبات بیشتری برخوردارند و وابستگی کمتری به نوسانات اقتصادی دارند.


نکته سوم اینکه چون روزنو مستقیما با نیازهای روزانه مردم، یعنی خرید کالاهای مصرفی گره خورده، این امر، باعث افزایش تعامل مشتریان با بانک می‌شود. این تماس مداوم با خدمات بانکی، زمینه‌ساز وفاداری مشتریان و تقویت جایگاه بانک در زندگی مالی آنها خواهد شد.


با این توصیف، چنانچه بانک تجارت، قادر باشد اکوسیستم روزنو و سایرمحصولات هم‌راستا با آن را با زیرساخت دیجیتالی قوی، مدل‌های اعتبارسنجی هوشمند و تجربه کاربری مثبت همراه کند، این محصول نوآورانه و فناورانه، می‌تواند چشم‌انداز ترسیم‌شده را در زمینه جذب منابع و افزایش سهم بازار بانک محقق سازد.

 

ارسال نظرات
موضوعات روز