تیتر20- نشریه رویترز در گزارشی به افت شدید سود شرکتهای دولتی در نیمه اول سال پرداخته است. این نشریه در گزارش خود آورده است: سود شرکتهای صنعتی چین در ماه ژوئن نیز کاهش یافت. دادههای منتشرشده در روز یکشنبه نشان میدهد که تورم منفی تثبیتشده در سطح تولیدکننده، حاشیه سود شرکتها را در شرایطی که تقاضای داخلی ضعیف و فضای تجارت جهانی همچنان نامطمئن است، تحت فشار بیشتری قرار داده است.
اقتصاد چین در سهماهه دوم سال، کمتر از حد انتظار دچار کاهش رشد شد که نشاندهنده مقاومت نسبی در برابر تعرفههای آمریکا بود. با این حال، جنگ قیمت در میان تولیدکنندگان، دولت پکن را بر آن داشته تا مقررات سختگیرانهتری برای صنایعی مانند خودرو و پنلهای خورشیدی وضع کند که درگیر رقابتهای ویرانگر هستند.
براساس دادههای اداره ملی آمار چین، سود شرکتهای صنعتی این کشور در ماه ژوئن نسبت به سال گذشته ۴.۳ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که در ماه مه این کاهش ۹.۱ درصد بود. همچنین سود نیمه نخست سال نسبت به سال گذشته ۱.۸ درصد افت کرده که نسبت به کاهش ۱.۱ درصدی در بازه ژانویه تا مه، وضعیت نامطلوبتری را نشان میدهد.
یو وینینگ، آمارگر اداره ملی آمار، اعلام کرد که چین با توجه به محیط خارجی پیچیده و در حال تغییر، باید تشکیل یک "بازار ملی یکپارچه" را تعمیق ببخشد، گردش داخلی را گسترش و تقویت کند و توسعه باکیفیت اقتصاد صنعتی را ترویج دهد.
لو ژه، اقتصاددان ارشد در شرکت اوراق بهادار سوژو، گفت که ممکن است سود صنایع بهبود یابد؛ چراکه اقدامات چین علیه رقابتهای ویرانگر و اجرای طرح "تجارت بهجای اسقاط" مشابه برنامههای خرید خودروی فرسوده، میتواند به کنترل جنگ قیمت در میان شرکتها و افزایش تقاضای مصرفکننده کمک کند.
در ماه گذشته، تورم منفی در سطح دروازه کارخانهها به شدیدترین سطح خود در دو سال اخیر رسید. ضعف تقاضای داخلی موجب تشدید مشکلات ناشی از مازاد ظرفیت در صنایع شده است.
خودروسازان دولتی گوانگژو اتومبیل گروپ و جیایسی گروپ انتظار دارند در ماه آینده بزرگترین زیان سهماهه دوم خود را تجربه کنند.
رهبران چین در ماه جاری وعده دادهاند که تلاشها برای تنظیم روند کاهش تهاجمی قیمتها را افزایش دهند؛ امری که باعث شده تحلیلگران احتمال دهند که دور تازهای از کاهش ظرفیت تولید صنعتی در راه باشد.
با این حال، تحلیلگران میگویند که اصلاحات سمت عرضه در این دوره، نمیتواند مانند دهه گذشته چین را بهسرعت از تورم منفی خارج کند. آنان به چالشهایی مانند افزایش بیکاری اشاره دارند که ممکن است اثربخشی این اصلاحات را محدود کند.
براساس دادههای آماری، شرکتهای دولتی در نیمه اول سال با کاهش ۷.۶ درصدی سود روبهرو شدهاند، در حالی که شرکتهای بخش خصوصی افزایش ۱.۷ درصدی و شرکتهای خارجی رشد ۲.۵ درصدی در سوددهی را گزارش دادهاند./اقتصاد انلاین