پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران * پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران
کارآفرین نوپای اقتصاد مقاومتی در شهرستان بدره که سود سالانهاش بین ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان است، در ۶ ماه از سال پرورش ماهی گرمابی و در ۶ ماه دیگر پرورش ماهیهای سردابی مانند قزلآلا را انجام میدهد.
کد خبر: ۲۰۶۰۶
تیتر 20 - کارآفرینی را میتوان فعالیتی بهشمار آورد که به آفرینش کار و ایجاد ارزش افزوده در سرمایه یا تولید و عرضه هرگونه کالا یا خدمت جدید منتج میشود و ازآنجایی که نوآوری بدون خلاقیت، ایدهیابی و پژوهش هدفمند معنا پیدا نمیکند، لذا جستوجوی راهکارهای مؤثر برای پرورش خلاقیت، گردآوری و هدایت ایدهها در دستور کار تمام سازمانهای پیشرو قرار گرفته است.
ازآنجایی که کارآفرینی، موجبات خودباوری و اعتماد افراد را فراهم یا تقویت میکند همین امر موجب میشود تا جامعه انسانی به رشد و شکوفایی در همه زمینهها از جمله حوزه اقتصادی دست یابد بنابراین هرگونه فشار درونی و بیرونی را تحمل کرده و با صبر و شکیبایی و نیز سعی و کار و تلاش، مشکلات را از سر راه برمیدارد.
مختار یوسفی، کارآفرین بدرهای شاید با تمامی الگوهای اقتصاد مقاومتی که تاکنون درباره آن شنیده یا خواندهاید، یک تفاوت اساسی دارد؛ او بهتازگی پا در عرصه تولید گذاشته و با عزمی راسخ بهدنبال اهداف خود در زمینه اقتصاد مقاومتی است. یوسفی 6 ماه است که پرورش ماهی گرمابی را شروع کرده است. 30 میلیون تومان وام بسیج سازندگی تنها سرمایه مورد نیاز او، برای راهاندازی استخر پرورش ماهی کپور است.
یوسفی که حال با انرژی کامل در حال تکمیل پروسه مجموعه پرورش ماهی در شهرستان بدره در استان ایلام است، پیشبینی میکند که اگر کمی کارش روی روال بیفتد، حداقل به 4 کارگر نیاز دارد. یکی از مهمترین ویژگیهایی که سبب شده مجموعه یوسفی بهعنوان الگوی موفق در عرصه اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گیرد، این است که زیرساختهایش را بهگونهای طراحی کرده که در 6 ماه از سال پرورش ماهی گرمابی و در 6 ماه دیگر پرورش ماهیهای سردابی مانند قزلآلا را انجام دهد.
یوسفی میگوید که بر اساس پیشبینیهایش، تابستان آینده اولین ثمرههای زحماتش را بچیند و بهطور میانگین سالانه بین 40 تا 50 میلیون تومان سود خالص نصیبش شود.
وی بیان میکند: ماهی کپور، ماده غذایی مفیدی است که بیشتر در مناطق جنوبی کشورمان یعنی مناطقی که کنار دریا واقع شدهاند، جزو مواد اصلی و اساسی برنامه غذایی مردم این مناطق محسوب میشود. ماهی کپور دارای ارزش تغذیهای بسیار بالایی است و اکثر مواد مغذی مفید و ضروری برای انسان را بهتنهایی داراست. ولی ویژگی مخصوص این ماهی که آن را بین سایر مواد غذایی حائز اهمیت خاص ساخته است، نوع چربی موجود در آن است.
ماهی و محصولات دریایی با وجود آنکه جزو مواد غذایی حیوانی هستند، ولی از نظر ترکیب چربی با سایر مواد حیوانی متفاوتاند. چربی موجود در مواد غذایی حیوانی بهطور عمده حاوی ترکیباتی بهنام اسیدهای چرب اشباعشده هستند که این ترکیبات موجب بالا بردن کلسترول و سایر چربیهای نامطلوب خون میشوند، بنابراین افراط در مصرف چربیهای حیوانی، سلامت قلب و عروق را به خطر انداخته و در نهایت منجر به سکتههای قلبی و مغزی میشود.
ولی ماهی و آبزیان با وجود آنکه از دسته مواد غذایی حیوانی هستند با این حال نوع چربی موجود در آنها مشابه مواد گیاهی است و اسیدهای چرب اشباعنشده بهنام امگا3 در آبزیان وجود دارد که اثرات بسیار مهمی در سلامت انسان دارد و در پیشگیری از بسیاری از بیماریها و کنترل و کمک به بهبود اختلالات و عوارض مختلف نقش مهم و سازندهای بهعهده دارد.
جالب است بدانیم که چربی موجود در بافتهای ماهی و آبزیان موجب افزایش کلسترول و سایر چربیهای مطلوب خون میشود و در پیشگیری از عوارض قلبی و عروقی کمک مؤثری نیز میکند. ماهی از منابع بسیار خوب پروتئین محسوب میشود. پروتئین موجود در ماهی از نظر کمیت و کیفیت قابل توجه است، بدین معنی که پروتئین موجود در ماهی بهشکلی است که بهآسانی در دستگاه گوارش هضم و جذب میشود و بهطور تقریباً کامل در بدن به مصرف میرسد. ماهی یکی از منابع خوب آهن است و آهن در خونسازی و همچنین در حفظ مقاومت بدن در برابر میکروبها نقش مهمیبهعهده دارد. آهن موجود در ماهی بهگونهای است که جذب آن در دستگاه گوارش آسان بوده و بهخوبی در بدن به مصرف میرسد، علاوه بر آن آهن موجود در ماهی، جذب آهن منابع گیاهی را هم افزایش میدهد بنابراین نقش مهمیدر پیشگیری از کمخونی ناشی از فقر آهن بهعهده دارد.
کمبود این ماده مغذی در دوران رشد موجب کوتاهی قد و در صورت کمبود شدید باعث کوتولگی میشود. همچنین در دوران بلوغ منجر به تأخیر در بلوغ جنسی میشود. ماهی این ماده غذایی مفید با دارا بودن روی بهمیزان کافی میتواند به رشد و تنظیم بلوغ جنسی کمک کند. ماهی از منابع غنی فلوئور در سلامت و استحکام دندانها است و در پیشگیری و پوسیدگی دندان تأثیر مهمی دارد، پس با مصرف ماهی میتوانیم به سلامت و استحکام دندانهای خود کمک کنیم، فلوئور همچنین در پیشگیری از استئوپروز یا پوکی استخوان مؤثر است.
ماهی دریا از بهترین منابع ید به حساب میآید. ید یکی از مواد مغذی است که تأثیر مهمی در سلامت انسان دارد. ید در رشد اثرات قابل توجهی دارد و کمبود آن موجب اختلال در رشد و کوتاهی قد میشود، بنابراین مصرف ماهی بهمقدار کافی در دوران رشد ضروری است. ید همچنین در تکامل سیستم عصبی نقش مهمی دارد و چنانچه خانمها در دوران بارداری مبتلا به کمبود شدید ید باشند، کودکانشان علاوه بر اختلال در رشد جسمی دچار عقبافتادگی ذهنی نیز میشوند و این مشکل تا آخر عمر گریبانگیر آنان خواهد شد. همچنین کمبود ید در شیر مادر میتواند منجر به اختلال در رشد جسمی و ذهنی کودک شیرخوار بشود./تسنیم