تیتر20 - مهدیس فرقانی - در حال حاضر روزانه بطور تقریبی بین 10 تا 15 بنگاه املاک در بازار مسکن تهران در حال تغییر کاربری است و این آمار حاصل رکود و نبود متقاضی در بازار مسکن است چراکه دو عامل رکود و جهش در بازار مسکن محرکی بر تعداد واحدهای صنفی بازار مسکن بشمار می آیند.
رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران با اشاره به عواقب رکود و عدم معاملات خرید و فروش در بازار مسکن در ادامه تصریح کرد : اکنون نزدیک به 12 هزار بنگاه املاک در سطح شهر تهران در حال فعالیت هستند و با توجه به جمعیت فعلی تهران چنین رقمی لازمه بازار مسکن برای ارائه خدمات است اما ناگفته نماند که بیش از این رقم ( 12 هزار بنگاه املاک ) نیروی اضافی در بازار مسکن محسوب می شود با این حساب اکنون تعداد بنگاه های املاک برابر با حد مجاز است.
حسام عقبائی درباره تاثیر چند وقت اخیر رکود در بازار مسکن گفت : معمولا در چنین شرایطی آن دسته از بنگاه هایی که واحدشان اجاره ای است ، واحد را تحویل می دهند و الان 40 درصد از بنگاه های اجاره ای انصراف از ادامه فعالیت خود در بازار مسکن داده اند .
وی در ادامه افزود : همانطور که ابتدا اشاره شد روزانه حدود 10 تا 15 واحد صنفی املاک از بازار مسکن خارج می شود اما به همین تعداد هم واحدهای صنفی جدید با گرفتن مجوز وارد بازار مسکن می شوند با توجه به این مساله و همچنین شرایط رکود و عدم استقبال از بازار مسکن فعلی ، ورود و خروج تعداد بنگاه های املاک از بازار مسکن یک سیر ثابتی را طی می کند که منحنی سعودی یا نزولی شامل حال آن نمی شود.
رییس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران آخرین سیر صعودی تعداد مجوزهای صادر شده صنف بنگاه های املاک را مربوط به سال 86 اعلام کرد و از افرایش 40 تا 50 درصد تعداد بنگاه های املاک خبر داد.