يکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 24
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۵
جهش تولید یعنی یک کار عملیاتی که در زمان کوتاه منجر به اتفاقی بزرگ شود
تیتر20- در راستای سیاست‌های تبیین شده در سال ۹۸ مبنی بر تمرکز بر رونق تولید، رهبر معظم انقلاب امسال را سال جهش تولید نام‌گذاری کردند. موضوعی که سال‌ها است سیاست‌گذاران در کشور بر توسعه هر چه بیشتر آن تأکید و تمرکز کرده‌اند چرا که لازمه اصلی رونق و رشد اقتصادی در کشور رشد تولید است و تأکید مکرر مقام معظم رهبری  بر این موضوع حاکی از اهمیت یک حرکت ملی همه جانبه در این راستا بویژه در شرایط حساس اقتصادی کشور است.

اما تحقق یک جهش قابل توجه در تولید کشور قطعاً مستلزم فراهم شدن ملزومات و بسترهایی است که باید مسؤولان نهادهای مختلف و سیاست‌گذاران بر آن اهتمام ورزند و البته ضروری است تا بر رفع موانع و چالش‌هایی که سال‌ها سد راه تولید در کشور است یک بازنگری و برنامه‌ریزی جدی و اساسی داشته باشند.

تأمین سرمایه در گردش بنگاه‌های تولیدی همواره یکی از بنیادی‌ترین نیازهای تولید بوده و است. موضوعی که بویژه در شرایط سخت و حساس فعلی که بشدت تولیدکنندگان را تحت فشار قرار داده باید در اولویت برنامه‌های دولت قرار گیرد.

اعطای تسهیلات بانکی به بنگاه‌های اقتصادی طبق یک برنامه مشخص و عملیاتی لازمه کمک به چرخه تولید و جلوگیری از رکود یا تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی و بویژه کمک به تولیدکنندگانی است که با برنامه، هدف و ایده‌های نو و عملیاتی وارد عرصه تولید شده‌اند و یا پژوهشگران و شرکت‌های دانش‌بنیان که طرح‌های عملیاتی و نوآورانه مورد نیاز کشور را مایلند به عرصه تولید وارد کنند.

استفاده از حداکثر ظرفیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری برای طرح‌ها و پروژه‌های تولیدی از ابزارهای مهم تأمین سرمایه تولید است که باید پویایی کافی به این عرصه سرمایه‌گذای تزریق شود.

جهش تولید یعنی یک کار عملیاتی در یک زمان کوتاه که اتفاقی بزرگ را رقم می‌زند. بنابراین نیاز به یک طرح دقیق، علمی و کارشناسی شده و برنامه‌ریزی عملیاتی و توجه به بخش‌هایی خاص دارد که قبلاً کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

بنگاه‌های کوچک و زودبازده از بخش‌های بسیار مهمی است که فعال‌سازی و حمایت از آن‌ها باید در دستور کار دولت و مسؤولان قرار گیرد چرا که نگاه ویژه به این بخش می‌تواند اتفاق بزرگی را در عرصه رشد تولید رقم زند.

از مهم‌ترین مشکلات این بخش تأمین مواداولیه با قیمت و کیفیت مناسب و خرید ملزومات و ماشین آلات موردنیاز با قیمت و شرایط مناسب بوده که بویژه در شرایط تحریم و نوسانات ارزی تولیدکنندگان را با چالش جدی مواجه کرده است. اگر مشکلات این بخش مرتفع نشود و موانع موجود رفع نشود بخش بزرگی از ظرفیت کشور که در این بخش نهفته است مغفول می‌ماند.

تشکیل بنگاه‌های دولتی تأمین کننده و توسعه‌گر همانند تجربه‌ای که در چین عملیاتی شد می‌تواند بخش مهمی از دغدغه بنگاه‌های تولیدی برای تأمین مواد اولیه با قیمت مناسب را برطرف و نیز فروش محصولات را تسهیل کند. ضمن اینکه به رشد صادرات این محصولات نیز می‌تواند کمک کند. به این ترتیب بنگاه تولیدی می‌تواند بیشترین تمرکز خود را بر ارتقاء کیفیت محصولات خود بگذارد.

رفع موانع مالیاتی و بخشودگی جرایم می‌تواند یکی از دغدغه‌های اصلی تولیدکننده را برطرف و مسیر تولید را هموار کند.

در راستای تأمین منابع مالی برای تولید و طرح‌ها و پروژه‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌هایی که در بورس هستند نقش بسیار تعیین کننده‌ای را می‌توانند ایفا کنند. بنابراین افزایش سرمایه نقدی این شرکت‌ها می‌تواند منجر به افزایش ظرفیت تولید در کشور شود.

از طرف دیگر برای افزایش قدرت خرید مردم و تشویق آن‌ها برای خرید و مصرف کالاهای ایرانی و متعاقباً کمک به تولید هر چه بیشتر این کالاها، اعطای گسترده تسهیلات خرید کالای ایرانی و کارت‌های اعتباری عامل بسیار مؤثری است که می‌تواند به تحریک تقاضا برای کالای داخلی و استفاده از حداکثر ظرفیت‌های تولید در کشور منجر شود.

اما نکته بسیار مهم و اساسی که باید بیش از هر زمان به آن توجه شود حمایت از کارآفرینان و جهادگران عرصه تولید و صنعت کشور است که سال‌ها علی‌رغم همه فشارها، چالش‌ها و ناملایمات با اراده، تدبیر، همت والا، نبوغ و تعهدی مثال زدنی چرخ تولید کشور را با دستان توانمند خود چرخانده‌‌اند و با ایجاد اشتغال به چرخه اقتصادی کشور کمک شایان توجهی کردند. قطعاً حمایت هر چه بیشتر از این کارآفرینان و کمک به بخش خصوصی و برداشتن موانع حرکتی این بخش می‌تواند منجر به یک جهش قابل توجه در تولید و تحقق هر چه بیشتر اهداف سیاست‌های اقتصاد مقاومتی شود.

جلوگیری از موازی‌کاری و حرکت‌ها و تصمیمات سلیقه‌ای می‌تواند بخش عمده‌ای از موانع رشد تولید در کشور را برطرف کند.

آنچه مسلم است ثبات اقتصادی و ایجاد امنیت سرمایه‌گذاری و فضای امن کسب و کار و ثبات هر چه بیشتر بازار ارز از زیرساخت‌های مهمی است که برای رشد و توسعه تولید در کشور باید فراهم شود.

جهش تولید علی‌رغم فشار تحریم‌های بین المللی نیازمند یک برنامه عملیاتی جدی و مهندسی شده و یک عزم ملی همه جانبه بر پایه سیاست‌های درست و اصولی است. جهشی که در صورت تحقق می‌تواند کشور را به یک رشد و تحول اقتصادی و خودکفایی جدی در همه عرصه‌ها برساند./فارس

ریاست هیأت مدیره اتحادیه تعاونی‌های توزیع و فروش محصولات غذا*

ارسال نظرات
موضوعات روز