رسول شجری، رییس اتحادیه کفاشان دستدوز تهران درباره تاثیر کرونا بر کسب و کار این صنف گفت: کرونا مشکلات مضاعفی را در کسب و کارها بهوجود آورد. با وجودی که در گذشته و قبل از شیوع ویروس هم در حال دست و پنجه نرم کردن با مسائل اقتصادی کشور بودیم، اما کرونا مشکلات و مباحث دیگری را بهوجود آورد. پس از گذشت حدود چهار ماه از سال جدید هنوز تعداد زیادی از کفاشان دستدوز نتوانستهاند مشغول بهکار شوند، زیرا هم در تامین مواد اولیه و هم در تامین نقدینگی مشکل دارند و چرخهای که در سالهای اخیر کم یا زیاد مانند یک زنجیره بهکار میافتاد و یکدیگر را حمایت میکرد بعد از پاندومی قطع شده است.
وی افزود: متاسفانه نه تنها صنف ما بلکه سایر اصناف با مشکلات زیادی روبرو شدهاند. عمده مساله این است که در شرایط بحران کرونا همکاران نتوانستند کار کنند و تقاضا برای اجناس نبود و برخی از صاحبان مشاغل ناچار به تعدیل نیروهای خود شدند و در حال حاضر هم همه بلاتکلیف هستند. در شرایط بحران کرونا واحدهای صنفی حتی با وجود عدم فعالیت کارگاه به کارگران کمک هزینه پرداخت کردند تا آنها را نگه دارند، زیرا از دست دادن کارگران ماهر و متخصص، تولیدکننده را دچار مشکل میکند. شاید هر کدام از این نیروها سالها تحت تعلیم بودند تا امروز به شکل نیروی متخصص درآمدهاند، بنابراین بهراحتی نمیتوان آنها را از دست داد.
رییس اتحادیه کفاشان دستدوز تهران با اشاره به وضعیت آینده مشاغل در ایران با تورم اقتصادی موجود و ویروس کرونا تصریح کرد: اگرچه در همه کارها باید اول به خدا توکل کرد و از تلاش دست نکشید، اما باید در نظر داشت مسئولان و دولت مامور هستند تا شرایط را برای تولیدکننده تسهیل کنند و در مواقع اضطراری با حمایت از آنها اجازه ندهند کسب و کارها به تعطیلی کشانده شود، زیرا تعطیلی هر واحد صنفی یعنی مشکلات معیشتی برای چند خانواده و ما امیدوار هستیم شرایط اقتصادی کشور بهسمت بهبود حرکت کند، اما در شرایطی که نمیدانیم این ویروس چه زمانی از دنیا محو میشود باید خودمان را هم برای روبرو شدن با هر شرایطی در آینده آماده کنیم.
شجری در مورد حمایتهایی که دولت باید در این شرایط برای اصناف در نظر بگیرد گفت: توقع داریم دولت در این شرایط دلسوزانه و در حد توانش ورود پیدا کند و از همه اصناف حمایت کند تا بیشتر از این فشار به تولیدکنندگان وارد نشود. برخلاف آنچه گفته میشود صنف ما تاکنون از دولت، حمایتی دریافت نکرده است. تنها امتیاز ما در حال حاضر تنظیم اظهارنامه مالیاتی است که براساس اعلام دولت تا مرداد ماه مهلت داده شده و همکاران ما اظهارنامه مالیاتی خودشان را با توجه به شرایطی که داشتند به دارایی اعلام میکنند. ما امیدوار هستیم دارایی با در نظر گرفتن عدم کسب درآمد در شرایط بحران کرونا با کسبه همکاری کرده و ملاحظاتی داشته باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: موضوعی که در این شرایط میتواند تابآوری مشاغل را افزایش دهد، تسهیلات بانکی است. متاسفانه نظام بانکی کشورمان هیچگونه حمایتی را از تولیدکننده انجام نمیدهد و کمکهایی را که علیالظاهر دولت اعلام کرد تا روزنه امیدی برای اصناف باشد هنوز به عرصه عمل نرسیده است. ما از دولت میخواهیم همین مقدار کمی را که تعیین کرده اجرای و به وعدههای خود جامه عمل بپوشاند./اقتصاد24