جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 22
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۰۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۱
این روزها مجادله میان مسافران و رانندگانی که گرانی بنزین، را بهانه خاموشی کولر می‌کنند، به موضوعی آزاردهنده تبدیل شده است.
کد خبر: ۴۵۰۶۱
چرا رانندگان اسنپ و تپسی کولر نمی‌زنند؟تیتر20- سر ظهر است و انگار آتش از آسمان می‌‌بارد. عجله هم داری و فکر می‌کنی با توجه به ترافیک شهر و خستگی خودت، برای رسیدن به موقع به مقصد، چاره‌ای غیر از متوسل شدن به اسنپ یا تپسی نداری.

یکی را انتخاب می‌کنی؛ تا درخواست سفر را ثبت کنی و راننده‌ای آن را بپذیرد، ۱۰ دقیقه‌ای زمان ‌می‌برد. در همه این مدت در پناه سایه‌ای کم رقم ایستاده‌ای و کلافه‌ای، اما دلت را به سرمای کولر ماشینی خوش کرده‌ای که به زودی قرار است سوار آن شوی. بالاخره راننده می‌رسد. روی صندلی که می‌نشینی، سگرمه‌هایت در هم می‌رود؛ کولر خاموش است.

راننده که استارت را می‌زند، چند لحظه‌ای را طاقت می‌آوری و خودخوری می‌کنی که از یک طرف کرایه‌ها را بالا برده‌اند و باید این همه پول بدهی، از آن طرف هم شر شر عرق بریزی. طاقتت طاق می‌شود و با گلایه می‌گویی:

– آقا انگار کولر روشن نیست.

راننده با چشمانی گرد از تعجب که انگار از موضوعی ماورائی حرف زده‌ای و لحنی طلبکارانه، می‌گوید:

– نه، نیست.

– خب، روشن نمی‌کنید؟

– کولر خراب است.

مکث راننده قبل از پاسخ و لحن او، تردید جدی را به جانت انداخته که پاسخ‌اش صادقانه نبود. حوصله بحث و اعصاب خوردی بعدش را نداری و بی‌خیال موضوع می‌شوی، اما شک نداری که در موقع ثبت امتیاز تلافی می‌‌کنی!
مجادله تکراری بر سر کولر

 این روایت واقعی یکی از مسافران هر روزه تاکسی‌های اینترنتی و تجربه آشنای بسیاری دیگر، در این روزهای گرم کلافه‌کننده است.

مجادله میان مسافران و رانندگانی که گرانی بنزین، را بهانه خاموشی کولر می‌کنند، به موضوعی طبیعی تبدیل شده است.

آزاده که خیلی از روزها از اسنپ یا تپسی استفاده می‌کند، می‌گوید: راننده‌ای پس از اصرار زیاد من، کولر را روشن کرد. از همان ابتدا با عصبانیت زیر لب غر می‌زد که اگر ماشین خراب شد تقصیر شماست. بعد از چند دقیقه ترجیح دادم به همان گرما رضایت دهم و خواستم که کولر را خاموش کند.

بسیاری از کاربران نیز با اشاره به افزایش کرایه تاکسی‌های اینترنتی، معتقدند که حداقل باید شرایط آسایش آنها فراهم شود.
اسنپ و تپسی: کولر الزامی است

 

همه اینها در حالی است که بر اساس قوانین دو شرکت بزرگ تاکسی اینترنتی، رانندگان ملزم به روشن کردن کولر هستند.

حتی زمانی، یکی از مدیران تپسی اعلام کرده بود که سفیران در صورت خودداری از روشن کردن وسیله سرمایشی، بلاک می‌شوند. اگر هم کولر خودروی آنها خراب باشد، باید آن را در سریع‌ترین زمان ممکن، تعمیر کنند.
مصرف بنزین چقدر افزایش می‌یابد؟

 از جمله بهانه‌های اصلی رانندگان برای خودداری از روشن کردن کولر، گرانی بنزین است. امیرحسن کاکایی، کارشناس خودرو در این مورد می‌گوید: بدون شک استفاده از وسیله سرمایشی در خودرو، در شرایط ترافیکی، بر مصرف سوخت تاثیر می‌‌گذارد، اما میزان این تاثیر به حدی پایین است که خاموش نگاه داشتن کولر به بهانه آن در فصل گرما، منطقی نیست.

وی می‌افزاید: در رانندگی شهری و به شرط وجود ترافیک، استفاده از کولر، بین هفت تا ۱۰ درصد مصرف بنزین را افزایش می‌دهد. اما در جاده و هر هنگام که راننده با سرعت بین ۸۰ تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت رانندگی می‌کند، پایین کشیدن پنجره و روشن کردن کولر، به یک اندازه بر مصرف سوخت تاثیر دارند.

به گفته این کارشناس خودرو، پایین کشیدن پنجره در هنگام رانندگی در سرعت زیاد، مقاومت خودرو را بالا می‌برد و باعث افزایش مصرف سوخت می‌شود.
مساله استهلاک چقدر جدی است؟


کاکایی دغدغه اصلی رانندگان تاکسی برای روشن کردن کولر را استهلاک آن می‌داند و می‌افزاید: قطعات یدکی خودروها بسیار گران شده و درصد افزایش قیمت آنها از خود وسیله نقلیه نیز بیشتر است. نگرانی‌هایی نیز در مورد تقلبی بودن یا ناموجود بودن این قطعات، وجود دارد.

آیا روش‌هایی هست که بتوان استهلاک قطعات کولر را در هنگام استفاده از آن کاهش داد؟ وی چنین امکانی را رد می‌کند و می‌گوید: طول عمر برخی قطعات را می‌توان با دقت و مراقبت بالا برد. برای مثال، راننده در مورد رادیاتور می‌تواند با تعویض به موقع آب داخل آن، استهلاک قطعه را کاهش دهد. اما کولر، سیستم کاملا بسته‌ای است و هیچ اقدامی را نمی‌توان برای کاهش استهلاک آن، به ویژه در شرایط ترافیک انجام داد.

به گفته این کارشناس، استهلاک کولر، فرایندی طبیعی است و هر چقدر که راننده بیشتر از این وسیله استفاده کند، مستهلک‌تر می‌‌شود. البته کولر خودروها، تجهیزات بسیار مدرن و باکیفیتی دارند و استهلاک آنها در پایین‌ترین حد ممکن است. به همین دلیل نیز اگر خراب شوند، تعمیر و تعویض آنها هزینه زیادی را به راننده تحمیل می‌کند.

کاکایی می‌گوید: در هوای گرم ممکن است مسافران هم حق داشته باشند که بخواهند کولر روشن باشد. اما به دلیل تحمیل هزینه به رانندگان، این موضوع باید در کرایه محاسبه شود.

روشن کردن کولر طبق ادعای دو استارتاپ اسنپ و تپسی جزیی از حقوق مشتریان است، میزان مصرف بنزین و استهلاک ناشی از روشن کردن کولر هم از بُعد کارشناسی آنقدر جدی نیست که رانندگان آن را بهانه‌ای برای روشن نکردن کولر مطرح کنند، پس چرا همچنان این مساله آزاردهنده برای خیلی از مشتریان رخ می‌دهد؟/ تجارت نیوز

ارسال نظرات
موضوعات روز