تیتر۲۰- علی جاویدانه رئیس سازمان نقشه برداری کشور با اشاره به ضرورت استفاده از ظرفیت های دانش بنیان در سازمان نقشه برداری گفت: طرح تولید دوربین زنیت به عنوان دوربینی که توسعه شبکه های مبنایی کشور را تسریع می دهد برای اولین بار در سازمان نقشه برداری آغاز شده است.
وی با اشاره به پایش هندسه زمین توسط سازمان نقشه برداری، افزود: کل کشور از جهت وضعیت ارتفاعی پایش شده و برای اولین بار در دهه 80 سازمان نقشه برداری متوجه فرونشست در 40 پهنه کشور شد.
رئیس سازمان نقشه برداری کشور با بیان اینکه نقشه جامع فرونشست تهیه شده است، تصریح کرد: در دوره اخیر با استفاده از تصاویر ماهوارهای راداری و توان فنی سازمان نقشه برداری، کل کشور از جهت قرار گیری در پهنه فرونشست بررسی و بالغ بر 210 پهنه در کشور با نرخ های مختلف فرونشست شناسایی شد.
جاویدانه افزود: در خصوص فرونشست هیچ اطلاعاتی از جهت اعتبار، دقت، صحت و بروز بودن با کیفیت تر از اطلاعات سازمان نقشه برداری وجود ندارد.
جاویدانه با بیان اینکه نقشه و اطلاعات مکانی، نقش و اهمیت ویژه ای در مدیریت بحران دارد ، افزود : سازمان نقشه برداری در حوزه مدیریت بحران ورود کرده و کمیته مدیریت بحران تاسیس شده که نقشه و مکان بحران های مختلف در کشور را در سریعترین زمان ممکن تهیه می کند.
وی با بیان اینکه تهیه اطلاعات مربوط به سیل یا زلزله توسط سازمان نقشه بردرای تهیه می شود، تصریح کرد: نقشه راههای دسترسی و مراکز جمعیتی که تحت تاثیر آن بحران قرار می گیرد در کمتر از 24 ساعت تهیه و به سازمان مدیریت استان ارسال می شود.
رئیس سازمان نقشه برداری کشور در مورد پدیده ریز گردها نیز اضافه کرد: با استفاده از پردازش تصاویر ماهواره ای شناسایی کانون های ریزگرد انجام شده که نشان می دهد علاوه بر کانونهای خارجی ریزگرد کانون ریزگرد داخلی در جنوب شرق هم در حال شکل گیری است که نتایج عددی آن در اختیار مراجع ذیصلاح قرار می گیرد./تسنیم