تیتر۲۰- در روزهایی که هوا به شدت آلوده است، احساس خستگی و بی حالی، بیشتر سراغ آدم می آید. زیرا، ذرات معلق در هوا باعث می شود ریه ها بیشتر کار کنند و همین موضوع می تواند منجر به خستگی و بی حالی افراد شود. لذا، لازم است در روزهایی که هوا آلوده است، توجه ویژه ای به نوع تغذیه خودمان داشته باشیم.
متخصصین تغذیه برای روزهای آلودگی هوا، توصیه هایی دارند که اگر بتوانیم انجام دهیم، تا حدود زیادی از آسیب های آلودگی هوا در امان خواهیم ماند.
بر همین اساس، استفاده از مواد غذایی دارای آنتی اکسیدان مانند ویتامین C توصیه می شود. این ویتامین در مرکبات از جمله پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، لیموترش، گریپ فروت و سبزیها، گوچه فرنگی و سیب زمینی وجود دارد.
استفاده از انواع سوپ و آش نیز که مملو از سبزیها هستند، بسیار مناسب است.
نتایج بررسیها بر روی بیماران ریوی نشان داده افرادی که ویتامین C کمتری دریافت می کردند در روزهای آلودگی هوا، مشکلات تنفسی آنها تشدید می شود.
مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C به دلیل وجود آنتی اکسیدان، بدن را در مقابل اثرات آلودگی هوا بیمه می کند. بنابراین ترکیب خوراکی های دارای این ویتامین که یک آنتیاکسیدان قوی است، باعث حفاظت بدن در برابر آسیب رادیکالهای آزاد می شود.
مصرف شیر در روزهای آلوده مفید است، زیرا، شیر دارای فسفر و منیزیم است و مصرف آن بدن را از مسمومیتهای ناشی از قرار گرفتن در معرض آلاینده های هوا مصون نگه می دارد.
ماست و دوغ هم ترکیب مشابهی دارند. اگر کسی نمی تواند شیر بنوشد برای جلوگیری از ترکیب آلایندههای خطرناک در بدن روزانه دست کم سه فنجان ماست استفاده کند.
مصرف لبنیات پروبیوتیک تأثیر به سزایی در جلوگیری از ترکیب آلایندهها در بدن دارد. استفاده از گروه لبنیات و مواد غذایی حاوی ویتامینهای E و C می تواند تأثیرات مثبتی بر تقویت سیستم ایمنی بدن افراد داشته و از تاثیر آلودگیها پیشگیری می کند./مهر