يکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - 2024 November 24
پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران    *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *    پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران     *     پایگاه خبری تیتر20 ؛ رسانه بنگاه های اقتصادی ایران      
۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۲:۰۸
سرپرست وزارت صمت با اشاره به ورود جدی این وزارتخانه و ادارات کل استانی آن به مباحث در ثبت سفارش‌ها و تقاضای واردات، گفت: فرآیند تامین مواد اولیه پتروشیمی و فولاد را مدیریت و شفاف می‌کنیم.
کد خبر: ۶۱۹۴۵

تیتر۲۰- نشست «سیدمهدی نیازی» سرپرست وزارت صمت با معاونان وزارت صمت، مدیران کل استانی و مدیران شهرک‌های صنعتی سراسر کشور، پیش از ظهر امروز در محل وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت برگزار شد.

در ابتدای این نشست،«رضا محشتمی‌پور» معاون معادن و فرآوری وزارت صمت به افزایش تقاضا در بخش فولاد و مصالح ساختمانی در ماه‌های گرم سال و تاثیر آن در بازار اشاره کرد که با تهمیدات خاص، باید مدیریت شود.

وی افزایش ضریب شفافیت را مهمترین بحث در این مساله برشمرد و یادآور شد که مدیران کل استانی می‌بایست وضعیت عرضه واحدهای فولادی و سیمانی استان‌ها از طریق سامانه جامع تجارت و هم سایت بورس کالا در بورس بررسی شود و موارد عدم ثبت اطلاعات و عرضه کالاها هم باید با جدیت و حساسیت پیگیری شود.

تقاضاها را در حوزه مواد اولیه شفاف می‌کنیم

در این زمینه، سرپرست وزارت صمت با بیان اینکه جدول زمان‌بندی برای قواعدی که در یک ماه آینده می‌بایست در فرآیند تامین مواد اولیه پتروشیمی و فولاد ابلاغ شود، تدوین خواهد شد و افزود: با ابلاغ این زمانبدی، تقاضاها در حوزه مواد اولیه محدود می‌شود زیرا می‌خواهیم تقاضاها در این حوزه را مدیریت و شفاف کنیم. در این دوران‌گذار، مدیران استان‌ها باید پیگیر باشند زیرا اگر واحدی دچار مساله شد و یا سیستم فرآیند تامین مواد اولیه را متوقف کرد و متقاضی نتوانست به بورس کالا برود، قطعا مدیر استان باید پاسخگو باشد.

وی افزود: در زمان ورود به فصل گرما، با مسائلی از جمله مدیریت برق در واحدهای تولیدی، محدودیت تولید و افزایش تقاضا افزایشی روبرو هستیم؛ پس اعمال مدیریت تقاضا، امری بدیهی و اجتناب ناپذیر است. براین اساس مدیران کل استانی براساس ابلاغیه معاونت معادن و فرآوری وزارت صمت، می‌بایست فرایند واحدها را به‌گونه ای تنظیم و اطلاع‌رسانی‌ کنند که واحدهای تولیدی در خردادماه، برای تامین مواد اولیه پتروشیمی و فولاد دچار مشکل نشود.

نیازی با بیان اینکه در سال گذشته و در بودجه، 40 همت حقوق دولتی ابلاغ شد که براساس وصول آنها، منابعی از سازمان برنامه دریافت شد تا بخشی از رفاهیات و امکانات استان‌ها تامین شد، تاکید کرد: وصول حقوق دولتی با پرداخت رفاهیات و منابعی که به استان‌ها پرداخت می‌شود، کاملا هم راستا است.

وی با تقدیر و تشکر از استان‌هایی که سال گذشته در این حوزه فعالیت خوبی داشتند، اظهار کرد: در قانون بودجه که هفته پیش از مجلس به دولت ابلاغ شد، 48 همت حقوق دولتی طراحی شده است. براین اساس برای هر استان جدول زمان‌بندی و وصولی ماهیانه تعیین شود زیرا دولت از وزارت صمت می‌خواهد که این مبلغ در سال‌جاری به چه شکلی دریافت و به حساب خزانه واریز خواهد شد.

سرپرست وزارت صمت همچنین تاکید کرد که می‌بایست صدو مجوزهای تاسیس یا پروانه بهره‌برداری، در دوره زمانی مشخص صادر شود زیرا موضوع بسیار مهمی است تا مدیران با مشکلات قانونی روبرو نشوند.

در ادامه نشست، «یونس سلمانی» معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت با اشاره به شعار امسال که «رشد تولید و مهار تورم» است، اظهار کرد: تمام توجه حوزه اقتصادی کشور در مقام سیاست‌گذاری و تنظیم‌گری، متمرکز روی این دو موضوع است و راهبرد اصلی آن این است که با حمایت از تولید، هم بحث رشد تولید و هم بحث مهار تورم را رقم بزنیم.

وی با اشاره به اینکه برای این دو بحث، دو برنامه مفصل تهیه شده و در اختیار عموم جامعه قرار گرفته، اعلام کرد که پروژه اظهار تولید موضوع مهم دیگر است که می‌بایست به شکل ویژه پیگیری شود تا بر اساس آن بتوان رشد تولید را رصد کرد که این پروژه به‌صورت برخط رصد می‌شود.

تسهیل در بحث صدور مجوزها در وزارتخانه و استان‌ها و صدر جواز تاسیس حداکثر تا 3-4 روز و پروانه بهره‌برداری حداکثر تا دو هفته، پیگیری پروژه توازن سرمایه‌گذاری در استان‌ها، رفع چالش‌های موجود برای احیای واحدهای صنعتی و معادن و در نهایت هدف‌گذاری بر رشد ارزش افزوده در حوزه‌های صنعتی و معدنی با استفاده از ظرفیت‌های خالی و رسیدن به عدد 8.2 درصدی رشد اقتصادی در صنعت و دستیابی به رشد 5 درصد در معادن از موضوعات مهم دیگری بود که توسط معاون هماهنگی و محیط کسب و کار وزارت صمت در این نشست مطرح شد.

در ادامه نشست، «علی رسولیان» مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی، اعلام کرد که در سال گذشته با حمایت ادارات ‌کل استانی، شرکت‌های شهرک‌های استانی، ستادهای تسهیل، دستگاه‌های قضایی و ... 1750 واحد تولیدی احیا شد و همچنین 2600 واحد تولیدی هم با افزایش ظرفیت روبرو شدند. امسال هم محوریت بر استفاده از شرکت‌های پیشران و شرکت‌های احیاگر در بخش خصوصی بود.

همچنین «حسین فرهیدزاده» رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در این نشست بر عملکرد مطلوب همکاران نظارت و بازرسی استان‌ها در اجرای طرح‌‎های نوروز و ماه مبارک رمضان در خصوص رصد بازار و معرفی متخلفان در کمبود کالا، گرانی و گران‌فروشی ناشی از کمبود کالا به معاونت و دفاتر تخصصی، تاکید کرد.

وی با اشاره به تمرکز مدیران کل استانی بر استفاده از سامانه‌ها خصوصا سامانه جامع تجارت و سامانه انبارها، نظارت بر محصولات و کالاهای سرمایه‌ای همچون لوازم خانگی، لاستیک، روغن موتور، سیمان و ...، بررسی آمارها در سامانه جامع تجارت که نیاز به رصد میدانی دارد و اطلاع قواعد مرتبط با موضوعات قاچاق کالا، گفت: فهرست احتکار در سال گذشته ابلاغ شد که در سال جدید این لیست پس از ویرایش و تکمیل، ابلاغ می‌شود.

نظارت و بازرسی بر بازار، جزو موضوعات اصلی است

در ادامه صحبت‌های رئیس سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، نیازی، سرپرست وزارت صمت در مورد دغدغه بازرسان در استان‌ها اینگونه تاکید کرد: استقرار بازرسان در ادارات استانی، کماکان پابرجا بوده و انتقال آنها به جهاد منتقی است تا تکلیف وزارت بازرگانی مشخص شود. در این زمینه مدیران کل استانی می‌بایست امسال قرارداد بازرسان را نهایی کنند. در این راستا، هیچ ماموریتی در حوزه تنظیم بازار، تا لحظه تفویض به ساختار جدید، نباید متوقف شود و همکاری با جهاد در تیم‌های بازرسی ادامه پیدا کند زیرا نظارت و بازرسی بر بازار در شرایط فعلی، اهمیت بسیار زیادی دارد.

وی با بیان اینکه بحث نظارت بر بازار از سوی استان‌ها را هر روز به شکل جدی کنترل و پیگیری می‌کند، یادآور شد: نظارت و بازرسی بر بازار، جزو موضوعات اصلی است و اگر خلالی در این موضوع ایجاد شود، مدیر استان باید پاسخگوی آن باشد.

احمدی معاون برنامه‌ریزی و مقررات سازمان توسعه تجارت، هم در این نشست به این موضوع اشاره کرد که با توجه به محدودیت‌هایی که حوزه منابع ارزی وجود دارد، می‌بایست ثبت سفارش‌ها مدیریت شود تا تقاضای در حوزه بازار ارز مدیریت وارد شده تا شاهد افزایش قیمت ارز در این حوزه نباشیم.

همچنین وی در خصوص حوزه مدیریت ثبت سفارش‌ها و ابزارهای آن توضیحات کاملی را ارائه کرد./ایرنا

ارسال نظرات
موضوعات روز