وی گفت: دستورالعمل پرداخت مقرری بیمه بیکاری باید در ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شود که تاکنون پیش نویس دستورالعملها را نیز در این خصوص مطرح کردهایم. سازمان تأمین اجتماعی به عنوان مجری این طرح است و بخش عمده این کار با دولت است.
مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی اظهار داشت: کسانی که مشمول قانون کار بودهاند و بیمه پردازی داشتهاند و همین طور 3 درصد حق بیمه بیکاری را نیز پرداخت کرده باشند، میتوانند از مقرری بیمه بیکاری به واسطه شیوع ویروس کرونا استفاده کنند.
شکوری تأکید کرد: 10 رسته شغلی مانند رستورانها، هتلها، باشگاههای ورزشی، اماکن فرهنگی و تفریحی و دیگر مشاغل که مطرح شدهاند و شیوع ویروس کرونا تأثیر مستقیم بر فعالیت آنها داشته است، مشمول بیمه بیکاری می شوند.
وی ادامه داد: غیر از این 10 رسته شغلی، مشاغلی که آسیب اقتصادی دیدهاند هم جزو مشمولین دریافت مقرری بیمه بیکاری قرار خواهند گرفت و از مزایای آن برخوردار می شوند.
مدیر کل امور بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی اظهار داشت: در حال حاضر خیلی از مشاغل در سطح کشور آغاز به کار مجدد کردهاند که باید در این خصوص نیز تعیین تکلیف صورت بگیرد.
شکوری افزود: امیدواریم که تا پایان اردیبهشت مشکل شیوع ویروس کرونا حل شود و همه بتوانند به کسب و کارشان بازگردند و دغدغهای نداشته باشند.
وی یادآور شد: تا پایان فروردین 643 هزار نفر در سامانه بیمه بیکاری به نشانی bimebikari.mcls.gov.ir ثبت نام کردهاند که تا ظهر امروز این عدد به 648 هزار نفر رسیده است که این تعداد پالایش خواهند شد، ولی به نظر میرسد عمده آنها حائز شرایط دریافت مقرری بیمه بیکاری باشند.
مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که میانگین پرداخت مقرری بیمه بیکاری به این افراد چه میزان است، گفت: قطعا با قانون بیمه بیکاری که در سال 1369 به تصویب رسیده است متفاوت خواهد بود و بستگی به بودجه و حجم ثبت نام شدگان دارد و به نظر میرسد که برای همه مشمولین یکسان خواهد بود و شاید اختلافهای جزئی داشته باشد. به هر حال این موضوع را دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا مشخص میکند.
شکوری تأکید کرد: هم چنان ثبت نام بیمه بیکاری در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه دارد و افراد متقاضی میتوانند در این سامانه ثبت نام داشته باشند./فارس